Ezekből a filmekből ismerheted Törőcsik Franciskát

2018. november 19.
A decemberi lapszámunk címlapsztárja ezerarcú: színházi szerepek mellett 13 filmben is szerepet kapott, illetve a szinkronszínészi munkássága is meghatározó. Mutatjuk, mely filmekből lehet ismerős Franciska. 

1. Budapest Noir

A 2017-es magyar filmben Törőcsik Franciska egy meggyilkolt lányt, Szöllösy Fannit játssza – az ő karaktere az, mely a bűnügyi film fő szálait meghatározzák. Fanni brutális gyilkosság áldozata, de úgy tűnik, senkinek sem áll az érdekében, hogy kiderüljenek a bűncselekmény részletei. Kivéve egy Amerikából hazaérkező újságírót, aki mégis elkezdi a rejtélyes ügy felgöngyölítését.

2. Aurora Borealis – Északi Fény

Mészáros Márta 2017-es filmdrámájában Törőcsik Franciska és Törőcsik Mari játssza a főszerepet. A több idősíkon játszódó történet egy család  II. világháború utáni titkokkal és traumákkal teli történetét mutatja be.

3. Vaksötét

A 2016-os Alvarez-horrorfilmben nem csodálkozunk, ha nem sokan ismerték fel Franciskát, ugyanis egy pincében kikötözött túszt játszott – méghozzá zseniálisan. Az amerikai film egy tizenéves banda betöréséről szól. A fiúk úgy hitték, nincs is egyszerűbb feladat, mint egy vak embert kirabolni, de hamar világossá vált számukra, hogy ez volt életük legrosszabb élménye, hiszen egy végtelen és brutális üldözéssorozat vette kezdetét a vaksötét házban.

+1  Szinkronszerepek

Franciska olyan kultikus filmek szinkronjához is adta a hangját, mint a Deadpool, A lány a vonaton, Anyám!, A sötét ötven árnyalata vagy éppen a Bosszúállók.

A decemberi Marie Claire-ben interjút olvashattok Franciskával, aki a még idén bemutatásra kerülő BUÉK című filmről is mesél, amelyben magyar sztárok egymás mobiljában vájkálnak, persze nem valós párkapcsolatukban, csak szerepük szerint.