Felicity Huffmant egyetemi vesztegetés miatt büntették

2019. március 16.
A bíróság 250 ezer dolláros büntetés megfizetésére ítélte Felicity Huffmannt, amiért pénzt fizetett az egyetemnek, hogy így biztosítsa lánya bejutását az oktatási intézménybe.

A színésznő egyike annak a negyvenhat embernek, akik az Amerikai Egyesült Államok eddigi legnagyobb egyetemi vesztegetési botrányába keveredtek. A Los Angeles-i bíróság első fokú ítélete alapján a Született feleségek sztárja, Felicity Huffman egyelőre 250 ezer dolláros bírságot kapott, melyet elfogadott és tudomásul vett a bíróság előtt. Férje, William H. Macy nem volt a vádlottak között. Ám ahogy az ügyész rámutatott, Macy hallgatólagosan beleegyezett felesége tettébe, így legalábbis tanúnak számít az ügyben, mely tovább folytatódik az amerikai büntetőbíróságon.



A vádlottak, legtöbbjük nagy cégek vezérigazgatója, feltalálók és hírességek, mint Huffman, több millió dollárt fizettek az elit egyetemeknek, hogy biztosítsák gyermekeik bejutását az intézménybe. Az eset szinte példa nélküli az Amerikai Egyesült Államokban, nagy felzúdulást keltett az országban. A keményen dolgozó diákok jogosan háborodhatnak fel, hogy míg ők a szabályok szerint játszanak és tanulnak megfeszített munkával, addig esetleg náluk kevésbé rátermett gyermekeiket egyszerűen bevásárolják a korlátozott számú egyetemi férőhelyekre a tehetősebb szülők.
Huffman eddig makulátlan hírnevének sem tesz jót a botrány, ráadásul a bíróság is nehéz helyzetben van, hiszen precedens nélküli ügyben kell igazságos döntést hoznia.

Fotók: Profimédia/Red Dot