Akár 30 évre is börtönbe kerülhet a bűnösnek talált Bill Cosby

2018. április 28. |

Három vádpontban is bűnösnek találták a nemi erőszakot elkövető amerikai komikust, aki most 15-30 évre is börtönbe kerülhet.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Bill Cosby, Amerika egyik legnépszerűbb komikusa 2004-ben előbb elkábította majd megerőszakolta a lakására látogató Andrea Constandot. A Temple egyetem munkatársaként korábbi kosaras azért ment Cosby lakására, hogy kikérje a véleményét néhány karrierét illető ügyben, és bár Cosby mindvégig azt állította, konszenzuális szexuális kapcsolatról volt szó, most hosszú évek után a bíróság mégis elítélte a komikust.

Cosby ügye 2014-ben kezdett újra nagyobb médiafigyelmet kapni, miután 60 nő vádolta szexuális zaklatással. Bill Cosby most 15-től 30 évig terjedő börtönbüntetést kaphat, ami a 80 éves férfi esetében könnyen életfogytiglant jelenthet. A tárgyaláson állítólag sem Cosby neje sem két felnőtt lánya nem volt jelen, a Washington Post beszámolója szerint Cosby rezzenéstelen arccal fogadta az ítéletet, egyedül akkor fakadt ki, mikor Kevin Steele ügyész azt mondta, a komikus magángépe kockázatot jelenthet, hiszen így Cosby akár el is hagyhatja az országot. A komikus ekkor állítólag felcsattant, állítva, hogy nincsen repülőgépe, a bíróság ennek ellenére megkérte, ne nagyon hagyja el otthonát az ítélet végrehajtásáig.

A bírói döntést sokan a #MeToo mozgalom áldásos hozadékaként üdvözölték, mások viszont felhívták rá a figyelmet, hogy több, mint egy évtizednek kellett eltelnie, hogy egy szexuális erőszak áldozata végre megkaphassa az igazságát.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll lipták tímea

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll

„Képes lenne a balett megmaradni a csillogó ruhák nélkül is annak, ami?” – interjú Grecsó Zoltán táncművésszel balett

„Képes lenne a balett megmaradni a csillogó ruhák nélkül is annak, ami?” – interjú Grecsó Zoltán táncművésszel