Lakatos Márk szerint ilyen az igazi beach body

2019. június 04.
Az ismert stylist egy egyedülálló, testpozitív üzenetet hordozó és nagyon szórakoztató fotósorozatot készített nyárra a Random Shooting Day csapatával, amelyben először vetkőzött a kamerák előtt.

„A divatszakma nagyon sokáig elképesztő módon kirekesztette az emberi testek nagy többségét a magazinokból, plakátokról és egyéb felületekről, és olyan testalkatot állított be szépségideálnak, amely az emberek kevesebb mint 1%-ára jellemző” – meséli Lakatos Márk.

Ezek az elérhetetlen testideálok pedig nem csak a nőket nyomasztják, de a pasikat is, mint kiderült. Márk elmesélte, hogy gyerekkorában rendszeresen kudarcélményei voltak – a szülei fogyókúrára ösztönözték, de sikertelenül, iskolatársai pedig gúnyolták testalkata miatt. Ezek az élményei segítették abban, hogy a tévéműsoraiban jobban a nők érzéseire tudjon hangolódni, és enyhítse a rájuk nehezedő nyomást.

Miután az elmúlt időszakban felszedett 15 kiló pluszt, ismét elkezdte szégyellni a testét, és innen jött az ötlet, hogy az egyre szaporodó, nőket célzó body positive kampányokat és Celeste Barber, a népszerű ausztrál komika Instagram példáját alapul véve készítsen egy humoros fotósorozatot a pasikról, amely szerethető módon figurázza ki a sztereotip férfiideálokat bemutató divatfotókat.
„Míg a nők szerencsére egyre szabadabban vállalják a testüket, legyen az bármilyen, az Instán többségében csirkemell evő, fehérjeturmix ivó, kockahasú fiúkkal van tele az összes feed. Hol itt az igazság?” – kérdezi joggal.

Az igazságtételben Koczka és csapata volt segítségére, akik a Random Shooting Day projektet csinálják hétről hétre. Különleges hangulatú divatfotóik mind a szakma iránti lelkesedésből születnek, és szívesen állnak fontos ügyek mellé is, ahogy tették például tavaly a Pride-dal.

Íme a werkfotók!

És hogy milyen élmény volt Márknak a fotózás?
„Az biztos, hogy a ruhákkal együtt a gátlásaimat is le kellett dobni. Az első pár pillanat nagyon feszengős volt, de aztán felengedtem és onnantól nagyon élveztem a pózolást. Nagyon fontos hozzátenni, hogy ezekkel a fotókkal azt szeretném üzenni, hogy mindenkinek a saját testét kell szeretnie és azt jobbá tenni, és a saját testében kell boldogan léteznie, akár vékony, akár telt alkatú. Nem az egészségtelen életmódot támogatom, hanem a szépségideálok eltörlését, és a kirekesztő világ helyett egy elfogadó és szeretetteljes közeg létrehozását, amelyben akár a fogyókúra is könnyebben megy.”
Mi a teendőtök ezután? Egyszerűen kimenni a strandra, hiszen, ahogy Márk is hangsúlyozza, minden test strandra kész!

Még több fotót találtok Márk blogján!

Stáb: Random.s.day109 / Photo: Dömök Noel Szilveszter / Styling, mood: Tóth Mari / Styling asszisztens: Ujvári Viki / Makeup: Almássy Gabriella / Model, mood: Lakatos Márk / Hair: Koczka
Special tnx: Living Fitness, HPS, Lakatos Műhely, Fecske utcai Gumiszervíz, Betty Blue, Németh Attila Florist