Nicole Kidman a 80-20 elvre esküszik az étkezésben

2019. június 27.
Évtizedek óta a rivaldafényben él, rengeteg díjat besöpört remek alakításaiért, mégis úgy tűnik, hogy szemernyit sem változott az eltelt idő alatt. Mi Nicole Kidman titka, hogyan őrzi meg energikusságát és ragyogását? Saját bevallása szerint semmi bonyolult dologra nem kell gondolni.

Nem köti magát szigorú szabályokhoz Nicole Kidman, ha diétáról van szó. “Tulajdonképpen semmi különösebb tiltás nem szerepel az étrendemben. Igaziból bármit megeszem, amit szeretek, ám nem eszem sosem túl magam, arra ügyelek – mesélte az Oscar-díjas színésznő. – Általában elmondható az étrendemről, hogy 80 százalékban egészséges, 20 százalékban pedig… néha a nyolcvan százalék leesik hetvenre – tette hozzá nevetve Nicole Kidman. – De ez az, amiért hiszek az olyan dolgokban, mint a természet gyógyító ereje. Mindenkinek meg kell találnia azt, ami neki működik. Én így teszek, és ez rengeteg energiát ad.”

A színésznő ausztrál származású, így a kedvenc ételei között megtalálhatók a kontinens jellegzetes ételei. Kidman imádja a friss tengeri állatokat, mint például az osztriga, tigrisrák, homár. Emellett imádja az ikonikus ausztrál kolbászt fehér kenyérrel.


A főzés viszont nem az erőssége. “Borzalmas szakácsnő vagyok. Ha csirkét készítek a férjemnek, mindig kiszárad” – vallotta be Nicole Kidman. Pedig biztos, hogy nem az a baj, hogy nem elég szerelmes férjébe, Keith Urbanba. Ám ha a másik oldalon áll és neki főznek, roppant hálás közönség, imád enni és új ízeket megkóstolni.

Nicole Kidman a koffeint is speciális formában élvezi. “A férjem és én imádjuk a kávét. Én jobban szeretem a habot, mint magát a kávét, ezért ha rendelek egy cappuccinót, úgy kérem, hogy nagyon sok hab legyen egy icipici kávén.” 

Az edzésből sem csinál nagy ügyet a színésznő. Nicole Kidman maratonfutó családban nőtt fel, és maga is rendszeresen fut a mai napig. Mindig úgy gondolt a hosszú távokra, hogy teljesen normális ilyeneket futni. Ám ma már kiegészíti a futást jógával, különféle sportjátékokkal a családjával és spinninggel.

Fotó: Getty Images