Megkönnyezte saját, az idősebb nők helyzetéről szóló beszédét Nicole Kidman

2018. január 22.
Gyönyörű ruhákkal, még szebb dekoltázsokkal tarkítottan zajlott le a 2018-as SAG Awards gála tegnap este, a mi figyelmünket mégis Nicole Kidman beszéde ragadta meg igazán.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Nicole Kidman a Hatalmas kis hazugságokban (Big Little Lies) alakított remek szereplésével érdemelte ki a SAG (Screen Actors Guild) díját. A vasárnap esti Los Angeles-i díjátadón elhangzott beszéde nemcsak megható volt, hanem egyben fontos üzenet, a szexuális zaklatás és a nemi megkülönböztetés miatt már amúgy is forrongó hollywoodi filmes világ számára.

Wow, azta, sírok!… Ez most nagyon sokat jelent nekem, hiszen 14 éves korom óta dolgozom” – indította a beszédét Kidman, kitérve arra is, hogy aktuális filmes szerepe miatt épp nagyon feszült, kimerült, ráadásul meg is van fázva, de egy biztos, végtelenül hálás a díjért.
Az egyébként mégis kifejezett összeszedett színésznő mindezek ellenére nem mulasztott el nem épp rövidke beszédében egy fontos, filmes berkekben sokszor kesztyűs kézzel kezelt területet is érinteni.

Milyen csodálatos az, hogy manapság több mint 40 éves is lehet karrierünk – mondta. – Susan Sarandon és Jessica Lang, tisztellek titeket, sokat figyeltelek benneteket, és tanultam tőletek. És még olyan sok más színésznőtől, Meryl Streep, Jane Fonda, Judy Davis, Shirley McClain, Judi Dench … annyira hosszú lista lehetne. Túl sok nevet szeretnék mondani, de most nem tudok. Viszont mindannyiótoknak szeretnék köszönetet mondani a karrieretek során nyújtott zseniális alakításokért,  a pályafutásod során átadott nyomon követhető előadásokért. Milyen csodálatos az, hogy a karrierünk ma már 40 éves korunk után is folytatódhat.”

Valóban óriási teljesítmény, és biztató jelenség a jövő filmes szektorát tekintve, ebben egyetértünk Nicole-lal, aki mindezek mellett volt olyan elegáns, hogy beszédében a filmes sorozatok legjobb színésznője kategóriában szintén jelölt kolléganője, Reese Witherspoon, Laura Dern tehetségéről is megemlékezett.