Emmy-díj: Christina Applegate kapott jelölést, Julia Roberts idén kimaradt

2019. július 19.
Christina Applegate alig akarta elhinni, hogy Dead to Me című sorozatáért jelölték az idei Emmy-díjra. Julia Roberts viszont nyugtázta, hogy legalább a legjobb társaságba került azzal, hogy kimaradt az idei jelöltek közül.

A Netflixen futó Dead to Me című sorozatáért jelölték Emmy-díjra Christina Applegate-et, aki alig akarta elhinni a remek hírt. “Hogy a csudába kerültem én oda?!” – reagált a színésznő. “A lányom és én még pizsamában voltunk reggel, mikor befutott a hír. Nem is igazán figyeltem, a telefonom is le volt némítva, mikor ránéztem, és láttam, hogy az executive producerem hív. Nem is értettem, miért hív reggel 8.40-kor? Majd szóhoz sem jutottam a meglepetéstől, nem számítottam rá egyáltalán” – mondta el Christina Applegate, hogyan értesült az Emmy-jelölésről. “Nem is gondoltam, hogy közel lehetek a díjhoz, teljesen sokkolt. Úgy értem, kik mellé kerültem ezzel” – tette hozzá a 47 éves színésznő.


Christina Applegate kategóriájában Rachel Borsnahan kapott jelölést a The Marvelous Mrs. Maiselért, Julia Louis-Dreyfus a Veepért, Natasha Lyonne a Russian Doll-ért, Phoebe Waller-Bridge a Fleabagért és Catherine O’Hara a Schitt’s Creekért.

Megeleptés kimaradók is vannak az idei Emmy-jelölések kihirdetése után. Mindenki azt várta, hogy Julia Roberts is a befutók között lesz a Homelanddel, ám az 51 éves színésznő idén kimaradt. Ám ettől egyáltalán nem esett kétségbe. “Legalább kivételes társaságba kerültem” – nyugtázta a tényeket, miután kiderült, hogy vele együtt George Clooney és Emma Stone sem kapott jelölést az A-listás sztárok közül.

Julia Roberts valószínűleg azért sem esett kétségbe, mert már 2014-ben és 1999-ben is jelölték az Emmy-díjra, nem is beszélve a 2001-es Oscar-díjáról, melyet be is söpört.

Fotó: Getty Images