Christina Applegate beleírta kettős masztektómiáját új sorozatába

2019. május 14.
2008-ban esett át kettős masztektómián, azaz melleltávolításon Christina Applegate, miután mellrákkal diagnosztizálták. Elmondta, miért döntött úgy, hogy sorozatának főhőse is átesik hasonló műtéten.

Christina Applegate karaktere, Jen Harding, az új Netflixen futó sorozatában, a Dead to Me-ben esik át kettős masztektómián. A sértődött özvegy, aki összebarátkozik egy különös nővel, elmeséli, hogy megelőzésképpen döntött úgy, hogy eltávolíttatja melleit, miután édesanyja mellrákban hunyt el. A 47 éves színésznő azért kanyarította így Jen történetét, hogy ő maga és azok a nők is közelebb érezzék magukhoz, akik átmentek ezen a traumatikus operáción.


“Időnként nem volt világos számomra, hogy Jen miért olyan mérges és megtört. Kellett, hogy valami mély ok húzódjon meg a háttérben” – mondta Christina Applegate. “Emellett nem nagyon esett szó eddig erről sorozatokban. Nem gondolom, hogy túl sok karakter átesett dupla masztektómián. De én átmentem rajta, és elmondhatatlanul fájdalmas, nem csak fizikailag, érzelmileg, lelkileg ugyanúgy, és erről senki sem beszélt nekem előtte. Úgy éreztem, itt az esélyem, hogy kicsit magamról is eláruljak valamit, de azokról a nőkről is ugyanúgy, akik a sorstársaim” – folytatta Applegate.

Évek teltek el a színésznő operációja óta, ám Christan Applegate még mindig küzd a beavatkozás utóhatásaival. “Minden nap eszembe jut. A lányokkal, akik ezen velem együtt átmentek, mindig mondjuk egymásnak, hogy igen, tíz éve volt, de nem tudsz nem gondolni rá, ha ilyesmi történik veled. Minden megváltozik. Zuhanyzol, és bevillan, hogy ez történt” – vallott érzéseiről a színésznő.

A Netflix sztárja emellett szeretné kihasználni, hogy a sorozat olyan platformot jelent, ahol sok nőt elérhet, figyelmeztethet és elgondolkodtathat a mellrákról és a megelőzésből végeztetett melleltávolításról. 2017-ben Christina Applegate elmondta azt is, hogy nem csak a mellrákból gyógyult meg, de eltávolították petefészkeit és petevezetékeit is, megelőzési céllal.

Fotó: Getty Images