Meghan Markle ruhakollekciót tervez

2019. augusztus 03.
Meghan Markle még idén bemutatja saját ruhakollekcióját, melynek minden egyes darabjából befolyó összeget jótékony célra adományoznak.

Sussex hercegnéje, Meghan Markle a Jigsaw divatmárkával, Misha Nonoo divattervezővel, és a brit ruhaforgalmazókkal, a Marks & Spencerrel és a John Lewis-zal fogott össze, hogy tervezzenek egy munkaruha-kollekciót nőknek. A hercegné a brit Vogue szeptemberi számában jelentette be a hírt.


“A kollekció minden eladott darabja után egyet jótékonysági célra ajánlunk fel. Ezzel mintegy emlékeztetjük magunkat arra, hogy mind összetartozunk” – írta Meghan Markle. A felajánlások a Smart Works nevű jótékonysági szervezethez kerülnek. Ők munkanélküli és sebezhető élethelyzetben lévő nőknek segítenek, hogy visszakerülhessenek a munkaerőpiacra.

Mióta a z egykorihollywoodi színésznő 2018-ban összeházasodott Harry herceggel, és bekerült a királyi családba, a Meghan Markle-effektus végigsöpört a világon. Szinte mindegyik általa viselt ruahdarabot, melyben lefotózzák bármilyen eseményen, órák leforgása alatt elkapkodnak az üzletekből és online boltokból. A hercegné egy sor divatbloggert inspirál, és több Instagram-fiókot is létrehoztak már rajongói, melyeken azt mutatják meg, hogyan tudják Meghan Markle dizájner ruháit olcsóbb verzióban reprodukálni. Még az amerikai Vogue legendás főszerkesztője, Anna Wintour is inspirálónak nevezte a hercegné stílusát, így nem meglepő, hogy Meghan Markle megtette a következő lépést a divatvilág felé.

Meghan Markle nem véletlenül a brit Vogue-ban tette meg bejelentését. A neves divatmagazin vendégszerkesztője volt ugyanis a szeptemberi számban. Tizenöt inspiráló nőre fókuszál a magazin, akikről a hercegné úgy gondolja, képesek megváltoztatni a világot. A sógornőjével, Kate Middletonnal ellentétben, aki 2016-ban címlapra került a magazinban, Meghan Markle visszautasította, hogy ő legyen a címlapon, mivel túl dicsekvőnek gondolta a lehetőséget.

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images