Kim Kardashiant lupusszal diagnosztizálták

2019. szeptember 13.
Kim Kardashian régóta küzdött különféle panaszokkal, míg végre diagnosztizálták problémáját. A celebnőnél a lupusz nevű autoimmun betegséget állapították meg. Tünetei kontrollálásához állandó gyógyszeres kezelésre lesz szüksége.

Dolgozik rajta, hogy visszaszerezze egészségét és jó közérzetét Kim Kardashian. Családi valóságshow-juk szezonnyitó epizódjában árulta el a celebnő, hogy különböző testi panaszoktól szenved, ezért orvosi vizsgálatra utalták, ahol a vérében jelen lévő antitesteket tesztelték. Az eredmény szerint Kim Kardashian autoimmun betegségektől, lupusztól és reumatoid artritisztől szenved.


Kim Kardashian a Today show-ban is beszélt állapotáról és a kezelésekről. “Találtam egy nagyszerű orvost, aki rájött végre, mi a problémám. Sajnos a tüneteim megszüntetéséhez állandó gyógyszeres kezelésre van szükségem. Megpróbáltam minden természetes módszert, de azok nem működtek, így ez a legjobb út számomra” – mondta el a celebnő, aki mára sokkal jobban érzi magát fizikálisan, ám a diagnózis nagyon megviselte érzelmileg és szellemileg.

“Szerencsére most mindent az ellenőrzésünk alatt tartunk, de az autoimmun betegségek nagyon rémisztőek. Én is azt hittem, hogy velem ez sosem fordulhat elő, ám amikor megkaptam a diagnózist nem tudtam másra gondolni. A lehető legrosszabb lehetőségek körül járt az agyam, folyton azon gondolkodtam, mi történik velem, hogy fogok így élni. Óhatatlanul depressziós lesz az ember kicsit. Szerencsére sikerült átlendülnöm ezen az állapoton, de nagyon félelmetes volt keresztülmenni rajta” – vallott a betegséggel kapcsolatos első gondolatairól Kim Kardashian.

A celebnő sok vasat tart egyszerre a tűzbe. Jogi tanulmányait is folytatja, családi valóságshowja is halad, miközben üzleti ügyeit, új fehérneműkollekcióját is az utóbbi időben dobta piacra. Nem mellesleg négy kisgyermek anyukája.

Fotó: Getty Images