A Trónok harca megnyerte utolsó Emmy-díjait

2019. szeptember 24.
Bár a rajongók és a kritikusok az utolsó évadot megnézve inkább fanyalogtak a sorozat lezárásán, a Trónok harca még utoljára megnyerte a legjobb drámai sorozatnak járó Emmy-díjat a 2019-es ceremónián. És mellé még 11 másikat.

Az idei Emmy-díjátadó egyik nagy várományosa a Trónok harca volt, hiszen 32 kategóriában jelölték – annak ellenére, hogy az utolsó évad eléggé megosztotta a rajongókat és a kritikusokat is. Az HBO fantasy-sorozata már háromszor hazavitte a legjobb drámai sorozatnak járó díjat: 2018-ban, 2016-ban és 2015-ben is a Vastrónért folytatott küzdelmet találták a legjobbnak.

Idén a színészek közül Emmy-díjra jelölték Kit Haringtont, Emilia Clarke-ot, Alfie Allent, Peter Dinklage-et, Nikolaj Coster-Waldau-t, Lena Heady-t, Gwendoline Christie-t, Sophie Turnert, Maisie Williams-t és Clarice Van Houtent. Közülük egyedül Peter Dinklage-nek sikerült bezsebelnie az elsimerést. De a legjobb rendezés és forgatókönyv kategóriában sem sikerült díjra váltania a jelölést a Trónok harcának. A legjobb rendezés kategóriában Jason Bateman győzte le az HBO-sorozatot az Ozarkkal.

“Az egész George R.R. Martin fejéből pattant ki. Köszönjük, hogy megadta az esélyt a két producernek, akik olyat tettek, amit előttük még soha” – mondta David Benioff executive producer a színpadon köszönőbeszédében. D.B. Weiss társproducer a fantasztikus stábnak köszönte meg a munkát. “Srácok, ti mindent, amit írtunk, még jobbá tettetek. Imádunk titeket, és imádtuk a közös munka minden percét – mondta Weiss. – Az elmúlt tíz év életünk legjobb időszaka volt. Nem tudom elhinni, hogy végeztünk. Nem tudom elhinni, hogy megtettük, együtt vittük véghez, és véget ért.”

A sorozat a két már említett kategórián kívül 10 technikai díjat is bezsebelhetett.

Fotó: Getty Images