Sheryl Crow és a Ralph Lauren együtt jótékonykodik a mellrák ellen

2019. október 11.
A Ralph Lauren divatcég már több mint harminc éve harcol rózsaszín kampányával a mellrák ellen, melyhez idén Sheryl Crow is csatlakozott. Nem véletlenül, hiszen az énekesnő maga is megküzdött a betegséggel.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Ralph Lauren divatcég idén is meghirdette Együtt rózsaszínben (Together in Pink) kampányát, melyhez csatlakozott Sheryl Crow is. “Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen módon is kimutathatom támogatásomat” – mondta az énekesnő, aki maga is átesett a betegségen.


Az amerikai divatcég létrehozott egy alapítványt is, mely több millió dollárral támogatja a mellrák elleni figyelemfelhívó programokat, szűréseket és jótékonysági akciókat. Sheryl Crow mellett az Emmy-díjas író és bemondó Suleika Jaouad, az ötszörös olimpiai aranyérmes úszó Nathan Adrian, valamint Tammy Walker és Mimi Argueta mellráktúlélők is csatlakoztak.

“Mikor egy szerettünket rákbetegséggel diagnosztizálnak, az mindannyiunkat érint. Férjeket, feleségeket, anyákat és apákat, testvéreket és barátokat” – nyilatkozta Ralph Lauren divattervező a kampánnyal kapcsolatban. “A rák elleni harc közös küzdelem” – tette hozzá.

Sheryl Crow-t 2006-ban diagnosztizálták mellrákkal. Azóta is nagyon fontosnak tartja, hogy személyes történetével felhívja a figyelmet a betegségre és segítsen azoknak, akik még most folytatják küzdelmüket. “Az életem drámaian megváltozott a rákbetegség után. Minden, amit az életedről gondoltál, hogy úgy érzed, irányítasz mindent – kiderül, hogy egyszerűen nem igaz” – mondta az énekesnő. “Soha, senkinek nem kívánnám, hogy át kelljen esnie ezen a betegségen. Én szerencsésen jöttem ki belőle, olyan leckét kaptam az életről, amit máshogy biztosan nem tanulhattam volna meg” – tette hozzá Crow. 

Az idei Pink Pony kollekcióhoz a Ralph Lauren átalakította klasszikus pólóinak grafikáját. Minden megvásárolt halványrózsaszín “Live Love” póló árának negyedét rákkutatással és mellrákkal kapcsolatos jótékonysági szervezeteknek adja a divatcég.

Forrás: People
Fotó: Getty Images