Beyoncé és húga genetikai szűrésre jelentkeztek apjuk mellrákdiagnózisa után

2019. október 04. |

Miután Beyoncé és Solange édesapja, korábbi menedzserük, Mathew Knowles bejelentette, hogy mellrákkal küzd, lányai is genetikai szűrést végeztetnek.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Mathew Knowles is most hozta nyilvánosságra, hogy a betegség ellen harcol éppen. A 38 éves Beyoncé és 33 éves húga, Solange is elvégeztette a genetikai szűrővizsgálatot, hogy kiderüljön, hordozzák-e a BRCA2 génmutációt, melyet édesapjuknál is megtaláltak és amely jelentősen növeli a mellrák kialakulásának valószínűségét a hordozó személyeknél.


A 67 éves Mathew Knowles nem hibáztat senkit. “Ez genetika. Ám ez azt jelenti, hogy a gyermekeimnek, még az unokáimnak is nagyobb esélye van arra, hogy kialakul náluk a betegség, ha hordozzák a génmutációt. Beyoncé és Solange úgy kezelték a hírt, ahogy kellett. Elmentek, és szűrővizsgálatot végeztettek” – mondta a korábbi menedzser. Knowles azután fordult orvoshoz, hogy vércseppet fedezett fel az ingén. A mammográfia pedig igazolta, hogy mellrákja van, ráadásul hordozza a betegség kialakulására való hajlamot növelő génváltozatot.

“Négy dolog miatt kell nagyon figyelnem: prosztatarák, hasnyálmirigyrák, melanóma és mellrák. Életem hátralevő részében oda kell figyelnem a korai jelekre, és minél hamarabb orvoshoz fordulni, illetve szűrővizsgálatokra járni” – mondta Mathew Knowles, aki már túl is esett a műtéten, és a lehetőségekhez képest jól van. Felhagyott az alkoholfogyasztással és rendszeresen meditál a betegség felfedezése óta. 

A férfiaknál rendkívül ritka a mellrák kialakulása, Nagy-Britanniában évente csupán 39 esetet diagnosztizálnak, míg a nők között több mint 54 ezret.

Forrás: Mirror
Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok