Ismét Alicia Keys vezeti a Grammy-díjátadót

2019. november 15.
Annyira elégedettek voltak a Grammy-gála szervezői az énekesnővel a házigazda szerepében, hogy a 2020-as díjátadót is Alicia Keys-re bízták. Ezzel ő lesz a harmadik olyan nő, aki többször is ebben a szerepben áll a Grammy színpadára.

A díjátadó szervezői úgy gondolták, nem változtatnak azon, ami egyszer már olyan jól működött, így a 62. Grammy-gála házigazdája ismét Alicia Keys lesz. Ezzel Ellen DeGeneres és Rosie O’Donell után ő a harmadik nő, aki egynél többször vezethette már a díjátadót. Előbbi 1996-ban és ‘97-ben, utóbbi pedig 1999-ben és 2000-ben volt a Grammy házigazdája.

“Azt gondoltam, hogy a tavalyi egyszeri alkalom volt csupán, ám amikor megtudtam, hogy ismét lenne lehetőségem rá, nem volt kérdés, hogy visszatérek-e házigazdaként” – mondta Alicia Keys, akinek a tavalyi évi esemény erőteljes élmény volt saját bevallása szerint. “Nemcsak a teremben éreztem a szeretetet, de az egész világról is, és ez ismét bebizonyította, hogy a zenének gyógyító és egyesítő ereje van” – tette hozzá a Girl on Fire énekesnője.


A tavalyi Grammy-gála rengeteg emlékezetes pillanatot adott, többek között Michelle Obama, Jennifer Lopez, Lady Gaga és Jada Pinkett-Smith is csatlakozott Alicia Keys-hez a színpadon.

Alicia Keys egyébként a második legtöbb Grammy-díjjal rendelkező előadó: 15-ször kapta meg a díjat. Őt egyedül Paul Simon – aki 1981-ben volt a díjátadó házigazdája – előzi meg 16 Grammy-jével.

A Grammy-díj jelöltjeit november 20-án nevezik meg, a gálára pedig január 26-án kerül sor.

Forrás: People
Fotó: Getty Images