Blake Lively új kémfilmjében megvan, ami a James Bondból hiányzik

2020. január 31.
A férfiak megtarthatják James Bondot. Blake Lively saját helyet akar az akcióhősök között, mégpedig egy olyan összetett női karakterrel, akiben megvan az, ami a 007-es ügynökből hiányzik: az érzelem.

Ugyanaz a producere a frenetikus bosszúthrillernek, a The Rhythm Section-nek, mint a brit titkosügynök kalandjait bemutató filmfranchise-nak, ám Barbara Broccolinak nem állt szándékában, hogy szembeállítsa egymással a két film főhősét. A Blake Lively által megformált karakter azonban mégis egyfajta ellen-Bond lett.


“Bár ugyanazok a producereim, mint Bondnak, Stephanie-ban megvan a nőiesség és emberség” – mondta karakteréről a 32 éves színésznő, aki bombaformában jelent meg filmje premierjén harmadik gyermeke születése óta először. “Van érzelem benne. Olyan módon láthatjuk az érzéseit, ahogy a férfiközpontú filmekben nagyon ritkán” – tette hozzá Blake Lively. A színésznő ezt azzal magyarázza, hogy míg a férfiak is képesek remekül megírt női hősöket kreálni a filmvászonra, addig a nők egészen új perspektívát adnak, a szerep teljesen más rétegeit tárják fel.

“Sokat férfiak írtak a legszebb, nőkről szóló történetek közül. Ám néha az az érzésünk, hogy nem várnak mást tőle, minthogy szerethetőek legyenek a karakterek, vagy hogy túl erősen akarják, hogy erős, ugyanakkor vonzó is legyen. Aggódnak ezek miatt a dolgok miatt, mivel sosem voltak nők” – magyarázta a színésznő.



Blake Lively azt is felidézte, hogy mennyire máshogy építették fel az autós üldözéses jelenetet, mint a férfias akciófilmekben. “Sosem láttam még férfit sikítozni egy autós üldözés során azért, mert fél. Mi az őszintébb?” – tette fel a kérdést Lively. 


Forrás: People
Fotó: Unsplash