Janelle Monáe higanymérgezést kapott diétájától

2020. február 09. |

Janelle Monáe énekesnő és színésznő peszkatáriánus, azaz halat, tengeri herkentyűket is tartalmazó, ám más tekintetben vegetáriánus étrendje nyomán szenvedett higanymérgezést, melyből jelenleg is lábadozik. Az Oscar-díjátadós fellépése azonban már nem forog veszélyben.

Peszkatáriánus étrendet folytatott Janelle Monáe énekesnő és színésznő, ennek folyományaként alakult ki nála a higanymérgezés. “Megéreztem a saját halandóságomat” – mondta a mérgezéssel való küzdelméről.


A peszkatáriánus étrend követői húst ugyan nem fogyasztanak, de halak, tengeri herkentyűk és tejtermékek szerepelnek túlnyomórészt gyümölcsből és zöldségből álló étrendjükben. Az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetése szerint a higany erősen mérgező, és a tengeri halak bizonyos fajtái nagy mennyiségben tartalmazhatnak a veszélyes fémből – ez a higanymérgezéses esetek első számú okozója.

Janelle Monáe elmondása szerint azért lett beteg, mert gyermeket akart, és ezért egészségesen akart táplálkozni, ám most meg kell várnia, hogy teljesen felépüljön a mérgezésből. “Akarok gyermekeket, ám annyira el voltam foglalva a karrieremmel, hogy nem terveztem meg kellő alapossággal a gyermekvállalást” – mondta a 34 éves énekesnő. “Ez mindennél jobban megrémít” – tette hozzá.

A hírek szerint a 2020-as Oscar-díjátadón való fellépését nem kell lemondania Monáe-nak, aki a legjobb színésznő kategóriában jelölt Cynthia Erivo mellett játszott a Harriet című filmben is. A friss Grammy-díjas Billie Eilish után láthatjuk majd Janelle Monáe fellépését, ám hogy melyik dalát adja elő, az csak a színpadra lépésekor derül majd ki.

Forrás: Page Six, The Cut
Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok