Javier Bardem a nyomozástól sem riadt vissza, hogy segíthessen

2020. április 13.
Javier Bardem és párja, Penélope Cruz is segít azoknak, akiket a leginkább sújt a koronavírus-járvány. Nem is akárhogyan!

Olaszország mellett Spanyolországot sújtja leginkább Európában a koronavírus-járvány jelenleg, így nem csoda, hogy Javier Bardem és Penélope Cruz sem maradt tétlen. Mivel a madridi kórházak is híján vannak védőfelszereléseknek, a két spanyol filmsztár olyan forrásokat keresett, ahonnan maszkokat és védőruhákat tudtak szerezni a legtöbb beteget ápoló intézményeknek.


„Napokon át tartó keresés eredményeként sikerült olyan forrásokat találnunk, ahonnan azonnal orvosi felszerelést tudtunk vásárolni a madridi kórházak számára. Ezeket a lehető leggyorsabban el is juttatjuk az intézményekbe” – számolt be az Instagram-oldalán Javier Bardem és felesége. „Köszönhetően az Inditexnek, 100 ezer pár védőkesztyűt és 20 ezer FFP2-es maszkot adományozunk a madridi La Paz Kórháznak, amelyet a mai napon ki is szállítanak” – tette hozzá a két sztár.

Javier Bardem és Penélope Cruz adománya kész csodának számít, ha a világban zajló eseményeket nézzük. „Ezzel is szeretnénk kimutatni, mennyire hálásak vagyunk minden névtelen hősnek és hősnőnek, akik a saját egészségüket teszik kockára, hogy gyógyítsanak és segítsenek másoknak egészségesnek maradni. Köszönjük!” – tette hozzá Cruz.

Olvastad már?

Javier Bardem nagylelkűségét nem hagyták szó nélkül kollégáik sem. A kommentek között Laura Linney, Jessica Chastain és Diane Kruger is kifejezte, mennyire köszöni Bardemnek és Cruznak a nagylelkű gesztust.

Penélope Cruz a felvilágosításból is kiveszi a részét. Javier Bardemmel együtt közösségi oldalukon hangsúlyozzák, milyen fontos az otthon maradás és a távolságtartás a többi embertől, és számos tájékoztató infografikát és filmet megosztanak a témáról.

Forrás: Hola
Fotó: Getty Images

Javier Bardemmel készült exkluzív interjúnkat keresd a friss Marie Claire-ben!