10 dolog, ami Dakota Johnsonnal A szürke ötven árnyalata óta történt

2020. június 26.
2018-ban mutatták be A szürke ötven árnyalata utolsó részét a mozikban, Dakota Johnson ekkor szabadult fel a felnőtt regényből készült film skatulyájából. Sikeresen rázta le magáról a szerep miatti megbélyegzést, és rengeteg olyan dolgot hozott létre, illetve sok minden történt vele azóta, ami feledteti a szerepet.

Már A szürke ötven árnyalata előtt is voltak figyelemre méltó filmjei Dakota Johnsonnak, ráadásul a rendezésbe és producerkedésbe is belekóstolt. Ám nemcsak szerepválasztása, hanem más hírességekhez fűződő kapcsolatai miatt is árgus szemekkel figyelik a színésznőt, gondoljunk csak volt mostohaapjára, Antonio Banderasra, vagy jelenlegi párjára, Chris Martin zenészre, akinek a volt feleségével, Gwyneth Paltrow-val is baráti kapcsolatot ápol. E.L. James sorozatával tagadhatatlanul több lehetőség nyílt meg Dakota Johnson előtt, és ő élt is ezekkel, nem ragadt le A szürke ötven árnyalatának skatulyájában.

1. Sikeresen túllépett a franchise-on.

Meg sem várva, hogy befejeződjenek A szürke ötven árnyalatának munkálatai, Dakota Johnson már két másik produkcióban is szerepelt: a Húzós éjszaka az El Royale-ban című misztikus thrillerben és a Sóhajok című horrorfilmen. 

2. Terápiára jár.

Bár világszerte megismerték Dakota Johnson arcát és nevét, A szürke ötven árnyalatának és a Suspiria forgatásának tapasztalata is mély traumákat hagyott a színésznőben. Szakemberhez fordult, hogy feldolgozza ezeket az élményeket, amelyekről nyíltan beszél, hogy ezzel is támogassa és erőt adjon a mentális betegséggel élőknek,

3. Rátalált a szerelem.

2017-ben ismerkedett meg a Coldplay frontemberével, Chris Martinnal, azóta alkotnak egy párt. Egy kisebb hullámvölgytől eltekintve úgy tűnik, kiegyensúlyozott a szerelmük, ám igyekeznek minél kevesebbet elárulni magánéletükről a nyilvánosságnak. Ráadásul a Coldplay 2020-ban megjelent dalának, a Cry, cry, cry-nak videoklipjét is Dakota Johnson rendezte. 

4. Kiteljesítette tehetségét.

Dakota Johnson megalapította saját produkciós cégét, a TeaTime Pictures-t Ro Donnelly-vel, aki korábban a Netflix egyik igazgatója volt.

Olvastad már?

5. Korrigáltatta fogait.

Dakota Johnson egyik karakteres ismertetőjegye volt a két felső metszőfoga közötti rés. A színésznő bezáratta fogorvosával ezt a rést. Erre elsősorban nem szépészeti okokból szánta rá magát: egy állandó korona volt a fogain már régóta, ám orvosa gyanúja szerint ez okozhatta nyakproblémáit. A rögzítés eltávolítása után a fogai közötti rés bezárult.

6. Nyíltan vallott családjáról.

Dakota Johnson családját sem kell bemutatni senkinek. A színésznő édesanyja Melanie Griffith, édesapja Don Johnson, mostohaapja pedig Antonio Banderas, akivel azóta is jó kapcsolatot ápol, hogy édesanyjával már évekkel ezelőtt elváltak. A Hollywood Film Awards gáláján a nyilvánosság előtt is megköszönte neki, hogy az élete része. 

7. Stílusikon lett.

Bár Dakota Johnson nem modell, királynői szépséggel és méltósággal jelenik meg a vörös szőnyegen. Vagy akár a kifutón, ahogy tette a milánói divathéten a Gucci bemutatója előtt – fekete kabátban, csipkefűzőben, nadrágban és bokapántos magas sarkúban.

8. Élvezi az életet.

Az egyik legédesebb jelenet Dakota Johnson és Chris Martin kapcsolatában az volt, amikor a pár Disneylandbe látogatott a zenész 43. születésnapja alkalmából Martin gyermekeivel, Apple-lel és Mosesszel együtt. 

9. Tetováltatott.

A pár tovább tudta fokozni a romantikát: közös tetoválást készíttettek! A tetoválást egy végtelen jel és egy dupla X alkotja. 

10. Halad a siker útján.

Bár még mindig A szürke ötven árnyalata Dakota Johnson legismertebb filmje, rengeteg újdonság várható tőle az elkövetkező időszakban. A The Nowhere Inn című zenés drámában saját magát alakítja, de főszereplő a Pont az a dal című romantikus vígjátékban is.

A legújabb, júliusi–augusztusi Marie Claire-ben olvashatsz Dakota Johnsonnal is interjút! A friss lapszámból ITT találsz egy kis ízelítőt!

julius-augusztus-marieclaire-dakotajohnson

 

Forrás: The Things
Fotó: Getty Images