Dakota Johnson podcastot indított a nemi erőszak áldozatainak

2019. október 03.
Dakota Johnson olyan podcast-csatornát indított, melyen a világ különböző tájain élő szexuális zaklatás és nemi erőszak túlélők mondják el felkavaró történeteiket.

Instagramján jelentette be először Dakota Johnson új podcastjának indulását. A csatorna a The Left Ear (A bal fül) nevet kapta, ehhez illeszkedik logója is. 

A Szürke ötven árnyalatának színésznője elmondta, hogy egy évvel ezelőtt a világ különböző tájain élő nőket és lányokat kért, hogy hívják fel az Instagramján közzétett számot, és az jelentkező hangpostára “mondják el történeteiket az átélt szexuális zaklatásokról, nemi erőszakról és nemi alapú megkülönböztetésről”. Az ott kapott üzenetekből indította el a 29 éves színésznő a podcastot. A felvételeket nem szerkesztették, csupán a hangot torzították el annyira, hogy ne lehessen azonosítani a történetek elmondóit. A színésznő ugyanakkor minden más posztot eltávolított közösségi oldaláról, csupán a podcast csatornáról szóló, valamint a korábbi, telefonszámot tartalmazó bejegyzést tartotta meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

One year ago I asked women and girls around the world to call me and leave a voicemail telling their stories of sexual violence, harassment, and gender based inequalities. I didn’t want to speak on their behalf, I wanted to listen to them. This is The Left Ear. A podcast where you will find the voicemails I listened to. To protect anonymity the voices have been slightly pitched, and any identifiers have been removed. Other than that, they have not been edited. These are real stories from real people around the world. Listening to these stories can feel very intense. So please take care of yourself if choose to listen. And I hope you do choose to listen, because listening is the most important thing you can do for someone. In this podcast, I want to create a space where the listener is listening just as honestly and bravely as the speakers who had the courage to call. Your left ear is the ear closest to your heart. And by listening with your heart, you can save someone even just a little bit. The first episode is available now, and more to follow every Monday starting October 7th. For more information and resources visit the link above. All my love, D

Dakota Johnson (@dakotajohnson) által megosztott bejegyzés,

“Nem akarok mellettük állást foglalni, csupán azt kérem, hogy hallgassuk meg őket” – írta Dakota Johnson posztja mellé. “Hogy megvédjük anonimitásukat, kissé megváltoztattuk a hangokat, és minden azonosításra alkalmas jelet eltávolítottunk, ám más módon nem szerkesztettük a felvételeket. Ezek valódi történetek valódi emberektől  a világ minden részéről” – tette hozzá a színésznő. Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a történetek meghallgatása nagyon felkavaró lehet.

“Ezzel a podcasttal olyan eszközt akartam teremteni, ahol az emberek olyan őszinte és bátor nőket hallhatnak, akik ki mertek állni a nyilvánosság elé történetükkel” – mondta Dakota Johnson. A színésznő azt is elmondta, hogy azért a bal fület választották a podcast nevének, mert ez van közelebb a szívünkhöz. “És ha a szívünkkel hallgatjuk, megmenthetünk valakit” – tette hozzá.

A podcast első része október 7-től lesz elérhető. Számos híresség, köztük például Natalie Portman – aki a Time’s Up mozgalom egyik legfőbb szószólója – is gratulált és köszönetét fejezte ki Dakota Johnsonnak.

Fotó: Getty Images