5 híresség, aki örökbe fogadta négylábú filmes kollégáját

2020. augusztus 22.
A négylábú kedvencek könnyen az ember szívéhez nőnek. A színészek esetében még az is megesik, hogy örökbe fogadják négylábú filmes kollégájukat, akiket a hosszú forgatások alatt nagyon megszerettek.

Sophie Turner annyira megszerette a Trónok harca forgatása során hűséges óriásfarkasát, hogy örökbe fogadta a forgatások végén, Tiffany Haddish pedig a Keanu nevű cicától nem tudott megválni. Ám nem ők az egyetlenek, akik hazavitték magukkal négylábú szereplőtársukat. 

Sophie Turner örökbe fogadta óriásfarkasát

A Trónok harcában minden Stark-sarjnak saját óriásfarkasa van. A lény a fantázia szülötte volt csupán: olyan, mint egy rendes farkas, ám sokkal nagyobb és okosabb. Sophie Turner karaktere, Sansa a történet szerint sajnos arra kényszerült, hogy feláldozza saját óriásfarkasát, Lady-t. Ám a színésznő képtelen volt megválni a forgatások végeztével Zunnitól, az óriásfarkasát alakító kutyától.

View this post on Instagram

Puppy love …… 💛

A post shared by Sophie Turner (@sophiet) on

“Gyerekként mindig akartam egy kutyát, ám a szüleim sosem engedték. Az óriásfarkasomba azonban még a szüleim is beleszerettek. Tudtuk, hogy Lady meghal, ezután szerettük volna hazavinni. Édesanyám kérte, hogy hadd fogadjuk örökbe” – mesélte Turner a Coventry Telegraph-nak.

Elizabeth Taylor megkapta ajándékba a lovát

Olyan különleges kötődés alakult ki Elizabeth Taylor és lova között az 1944-es A nagy derby című film forgatása közben, hogy a színésznő megkapta ajándékba a lovat a forgatás végén. A Horse and Hound magazin szerint már évek óta lovagolta a színésznő a King Charles nevű lovat, mielőtt szereplőtársak lettek volna a filmben, mely egy Velvet Brown nevű 14 éves lányról és híres győzelméről szól. A legenda szerint King Charles egyedül Taylornak engedelmeskedett, mindenki mást hajlamos volt megharapni. Így a színésznő 13. születésnapjára megkapta a stábtól a lovat.

Tiffany Haddish a Keanu egyik cicáját vitte haza

View this post on Instagram

Look y'all the Cat from #keanuthemovie is in the Bag.

A post shared by Tiffany Haddish (@tiffanyhaddish) on

A Keanu című vígjáték a címszereplő cica elrablásáról szól. Tulajdonképpen hét kiscica váltva játszotta Keanut. A hétből hatan megmaradtak az állatszínészkedésnél, ám a hetedik apróságot a film főszereplője, Tiffany Haddish fogadta örökbe. A színésznő Catonic-nak nevezte el a cicát.

Robert Redford nem tudott megválni lovától

A színész megvásárolta a lovat, akivel A Las Vegas-i lovas című filmben szerepelt, és 18 évig hű társa is maradt utah-i farmján. A filmben Robert Redford egy visszavonult rodeóbajnokot alakít, aki úgy dönt, hogy ellop egy telivér lovat, és átlovagol vele az országon egy kanyonba, ahol szabadon engedheti. “Nekem a film esély volt arra, hogy megmutassam a lovakhoz való kötődésem. A történet középpontjában egy férfi áll, akinek érzékenysége túlmutat a lovakon” – mondta Redford.

Viggo Mortensen két filmben is játszott kedvenc lovával

A Gyűrűk Ura stábja azzal is kimutatta összetartozását, hogy közös tetoválást készíttettek, ám Mortensen ennél még egy lépéssel tovább ment. Örökbe fogadott két lovat, Eurayus-t és Kenny-t, akikkel forgatott.

“Szoros barátságot kötöttem Eurayusszal. Nagyon hasonlóan került a filmbe, mint én. Nem készült sokat rá, azonnal a mély vízbe dobták, és muszáj volt úsznia. Nem volt zökkenőmentes a kapcsolatunk, időbe telt, mire megtaláltuk a közös hangot, és eleinte nem mozgott kényelmesen a forgatáson. Megszerettem ezt a lovat, és nem akartam elválni tőle. És Kenny? Azt akartam, hogy legyen egy barátja Eurayusznak” – mesélte el Mortensen a történetét. Később a Hidalgo – A tűz óceánja című filmben is együtt forgatott lovaival.

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images