Sophia Loren 11 év után vállalt újra filmszerepet

2020. szeptember 24.
Még mindig gyönyörű Sophia Loren, aki 86 évesen vállalt újra filmszerepet a Netflix egyik produkciójában.

A Netflix streamingszolgáltató új, olasz nyelvű The Life Ahead című drámájában vállalt több mint egy évtized után újabb filmszerepet Sophia Loren, akinek legendás szépségén nem fognak az évek. A 86 éves színésznő filmjét, amely november 13-án debütál, fia, Edoardo Ponti rendezte. 

„Amikor a fiam felkért a szerepre, úgy éreztem, egy álom vált valóra. Imádtam megszemélyesíteni Madame Rosát. Vagány, ugyanakkor törékeny, igazi túlélő. Sok szempontból az édesanyámra emlékeztet” – mondta a filmről Sophia Loren.

A színésznő, aki 1961-ben a Két asszony című filmben játszott szerepéért Oscar-díjat is kapott, egy zsidó asszonyt alakít, aki túlélte a holokausztot, és prostituáltak gyermekeit segít felnevelni. Máris Oscar-díjas alakításként emlegetik a Loren munkáját

Valószínűleg nem alaptalanul, ha a film időzítését is figyelembe vesszük. Épp csak elindult a díjátadószezon, amelyet a koronavírus-járvány miatt elcsúsztattak, így a 2021-es Oscar-díjátadó is csak április 25-én lesz. A The Life Ahead novemberi megjelenése pontosan követi a Netflix nagy dobásainak hagyományát: Az ír november 27-én került tavaly a mozikba, ugyanabban az évben, amikor a streamingszolgáltató 7 díjat besöpört a 20 jelölésből. 

A készítők nagyon reménykednek, hogy személyes premierre is sor kerülhet Rómában október végén, ha a járványhelyzet is úgy akarja.

Olvastad már?

Forrás: New York Post
Fotó: Getty Images