Így készül Kristen Stewart a Diana-szerepre

2020. október 10.
Mióta kiderült, hogy Kristen Stewart játszhatja Diana hercegnőt a készülő, Spencer című filmben, azóta folynak a találgatások, hogyan készülhet fel egyáltalán a szerepre. Úgy tűnik, az Alkonyat sztárja nem veszi félvállról a lehetőséget, és alaposan megdolgozik a tökéletes alakításért.

„Az akcentus az őrületbe kerget” – mondta Kristen Stewart abban az interjúban, amelyben arról kérdezték, hogyan készül Diana hercegnő karakterére, hiszen nem könnyű feladat egy amerikai színésznőnek tökéletesíteni egy brit hercegnő személyiségének minden apró részletét, vagy éppen az akcentusát.

kristen-stewart-diana-hercegno

„Különösen azért nehéz megbirkózni az akcentussal, mert az emberek ismerik a hangját, ami olyan egyedi és jól felismerhető. Dolgozom rajta folyamatosan, külön beszédtanár segít” – mondta Kristen Stewart. 

„Kutatómunkát is végzek. Két és fél életrajzi könyvön rágtam keresztül magam Dianáról, mindet szeretném befejezni, mielőtt a filmmel kapcsolatos valódi munkálatok elkezdődnek” – mondta a 30 éves színésznő, hozzátéve, hogy „ez az egyik legszomorúbb történet, ami valaha történt, és nem egyszerűen eljátszani szeretném Dianát–- ismerni akarom a rezdüléseit. Nagyon régóta nem voltam már ennyire izgatott egy szerep miatt”.

A film, amelynek címét Diana hercegnő leánykori neve adta, nem egyszerű életrajzi történet lesz. A hercegnő életének egyetlen, konkrét hétvégéjére fókuszál: az 1997-es, tragikus halála előtti eseményekre. A film rendezője, Pablo Larraín azonban kiemelte, hogy az autóbaleset nem lesz a film része. Larraín azt is kifejezte, mennyire örül, hogy Kristen Stewarttal dolgozhat, és hisz abban, hogy ő a tökéletes választás a főszerepre. 

„Ahhoz, hogy jó legyen, szükséged van valami nagyon fontosra ebben a filmben: titokzatosságra. Kristen annyiféle dolog lehet, nagyon titokzatos, ugyanakkor nagyon törékeny és erős egyszerre. Pont erre van szükségünk” – mondta Kristen Stewartról a rendező.

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images