Győrfi Dániel: „A nagyszülőkkel videotelefonon karácsonyozunk”

2020. december 22.
Szakmai elismerésben részesült Győrfi Dániel, a HáziPatika Egészséghősök szerkesztőségi különdíjával jutalmazták a járvány elleni védekezés témájában készített, edukációs TikTok-videóiért. Dani nem csak a díj kapcsán mondta el érzéseit, azt is elárulta, hogy befolyásolja a koronavírus a Győrfi család karácsonyát.

„Reménykedtem benne, hogy a két videó, amit a Covid elleni védekezés témájában készítettem, ehhez közeli hatást idéz elő, de arra, hogy ténylegesen több millió embert elér, nem számítottam. Bár a videó elkészítése után rengeteg kérdést kaptam a témában, azt azért mindig jeleztem, hogy édesapám a téma igazi szakértője. Az én célom az volt, hogy átkonvertáljam az üzenetet, és kellő mennyiségű humorral csempésszem a videókba” – árulta el a népszerű TikTok-videói kapcsán Győrfi Dániel, akinek edukációs tevékenységét most egy díjjal is elismerték.

gyorfi-dani

„Hatalmas örömet okoz, hogy megkaptam az HáziPatika Egészséghősök szerkesztőségi különdíját, ez visszaigazolás nekem a komoly szférából is. Bíztam benne, hogy az üzenet terjesztését jól kiviteleztem, de ez most igazán megerősített ebben” – mesélte büszkén Dani, aki azt hozzáfűzte, bár korábban is kereste a kihívásokat, ez az év több rendhagyó lehetőséget is tartogatott a számára. „Talán bátrabb lettem idén, amihez ez a kampány és a táncos műsor is sokat hozzátett. Remélem, ez így folytatódik jövőre is.”

Ez a karácsony más lesz, mint az eddigiek, így a Győrfi családban is szakítani kell idén a hagyományokkal. „Szeretnénk a lehető legbiztonságosabban ünnepelni. A karácsonyi az az időszak, amikor maximálisan egymásra tud figyelni a család, így nehéz volt meghozni ezt a döntést, de most azt látjuk felelős lépésnek, ha az idősebb családtagokkal videotelefonos formában érintkezünk. Nem könnyű, de nagyon bízunk benne, hogy több ilyen karácsonyra már nem lesz szükség.”

Idén immár negyedik alkalommal hirdette meg a HáziPatika.com Egészséghősök pályázatát, amelynek keretében olyan hétköznapi hősöket keresett a szerkesztőség, akik tevékenységükkel sokat tesznek más emberek életéért, egészségéért, helyes életmódjáért Magyarországon. Szakmai és civil kategóriában várták a nevezéseket, a beérkezett pályázatok közül a szakmai zsűri döntése, illetve a közönségszavazatok alapján dőlt el, hogy kik lettek 2020 díjazottjai. Győrfi Dani mellett Keve Márton, az Etesd a dokit! mozgalom kitalálója, dr. Watti Rézán szívsebész, a Fiatalok az Egészséges Jövőért verseny kitalálója, dr. Pápai Tibor, a Tankórterem – Covid-szakápolást oktató Facebook-oldal létrehozója, a Néprajzi Múzeum Bethesda mesetár projektje, OORI rekreációs csapatának dolgozói versenye, Szijártó Nikolett masszőr és Ruzsik Nikolett gyógytornász, a Mozogj otthon című televíziós műsor szakmai partnere is.

További infó, és interjú a nyertesekkel: