II. Erzsébet és Fülöp herceg megkapta a koronavírus elleni oltást

2021. január 12.
A 94 éves II. Erzsébet brit királynő és férje, a 99 éves Fülöp herceg megkapta a koronavírus elleni vakcinát.

Másfél millió embert oltottak be eddig Nagy-Britanniában a koronavírus ellen. II. Erzsébet brit királynő, és a hivatalos teendőktől pár éve visszavonult férje, Fülöp herceg is megkapta a vakcinát.

erzsebet-kiralyno-fulop-herceg-koronavirus-oltas

A királyi család legidősebb tagjait a Windsori-kastélyban oltották be, ahol a királynő és férje az egész Angliára kiterjedő kijárási korlátozások bevezetése óta tartózkodik. A hivatalos közlemény szerint azért tartották fontosnak most, hogy a szokásokkal ellentétben a brit királyi család egészségügyi helyzetével kapcsolatos információkat kiemeljék, mert így akarták megelőzni a további spekulációkat és téves információk terjedését. „A királynő úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza, ő is megkapta a védőoltást” – áll a Buckingham-palota közleményében. 

Nagy-Britanniában december elején kezdték meg a társadalom koronavírus elleni oltását. A cél az, hogy február közepére 15 millió ember kapja meg valamelyik vakcina első dózisát. Ebbe első körben a hetven év felettiek és az első vonalban dolgozó egészségügyi dolgozók, az idősotthonok lakói és dolgozói, illetve azok beoltása tartozik bele, akiknek valamilyen okból kifolyólag gyengébb az immunrendszere.

Olvastad már?

Forrás: Time
Fotó: Getty Images