A legcukibb képek Erzsébetről és imádnivaló kutyusairól

2020. február 20.
Az évek során a corgik éppolyan ismertetőjegyei lettek II. Erzsébet királynőnek, mint a jellegzetes Launer táskái. 1945 óta több mint 30 kutyának volt a gazdája, a hűséges kutyusoknak pedig nem egyszer társasági és diplomáciai szerepük is volt: segítettek a királynőnek beindítani a beszélgetéseket.

A Pembroke Welsh Corgi egy Nagy-Britanniából származó kicsi, de annál öntudatosabb kutyafajta. Erzsébet királynő hétéves korában, 1933-ban kapta meg az első corgiját, aki a Dookie nevet kapta.

corgi-erzsébet-királynő

Dookie akkor is Erzsébet és húga, Margit társa volt, amikor a második világháború alatt a lányokat titokban a windsori kastélyba menekítették.

erzsébet-királynő-corgi

Erzsébet néhány évvel később, a 18. szülinapjára kapta meg azt a kutyát, Susannát, akinek a leszármazottai egészen az elmúlt évekig a királynő lába körül szaladgáltak.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

A fiatal hercegnő és a kutyusa elválaszthatatlanok lettek. Erzsébet 1947-ben még a nászútjára is magával vitte Susannát.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

Amikor Susanna 1959-ben elpusztult, maga Erzsébet fogalmazta meg a sírköve szövegét.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

Erzsébet többször kijelentette, hogy a corgikat családtagnak tekinti.

erszébet-királynő-corgi-kutya

Fülöp herceg gyakran emlegette úgy a kutyákat, mint terápiás állatokat, akik életbevágóan fontosak a feleségének.

Fülöp-herceg-erzsébet-királynő-corgi

A szóbeszéd szerint Erzsébet a corgik személyiségébe szeretett bele. Azt mondják, különösen tetszik neki, hogy ezek a kutyusok szeleburdik és irányíthatatlanok, ami felüdülést jelent neki egy olyan világban, ahol mindenki csak az utasításait várja.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

Érdekesség, hogy Erzsébet családtagjai egyáltalán nincsenek oda a royal kuytusokért – sőt, egyes információk szerint kifejezetten utálják őket. „Folyton ugatnak. Nem tudom, hogy tudja elviselni” – nyilatkozta néhány éve Vilmos herceg.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

A híresen irányíthatatlan corgik az első találkozásuk alkalmával rögtön odarohantak Meghan Markle-höz, és elheveredtek a lába mellett. Miközben Harry-t mindig csak megugatták.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

Kis túlzással, de talán kijelenthetjük, hogy a corgik az egyetlenek, akik képesek mosolyt csalni a mindig komoly királynő arcára.

A teljes cikk a Marie Claire 2020/márciusi lapszámában jelent meg.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!