A legcukibb képek Erzsébetről és imádnivaló kutyusairól

2020. február 20. |

Az évek során a corgik éppolyan ismertetőjegyei lettek II. Erzsébet királynőnek, mint a jellegzetes Launer táskái. 1945 óta több mint 30 kutyának volt a gazdája, a hűséges kutyusoknak pedig nem egyszer társasági és diplomáciai szerepük is volt: segítettek a királynőnek beindítani a beszélgetéseket.

A Pembroke Welsh Corgi egy Nagy-Britanniából származó kicsi, de annál öntudatosabb kutyafajta. Erzsébet királynő hétéves korában, 1933-ban kapta meg az első corgiját, aki a Dookie nevet kapta.

corgi-erzsébet-királynő

Dookie akkor is Erzsébet és húga, Margit társa volt, amikor a második világháború alatt a lányokat titokban a windsori kastélyba menekítették.

erzsébet-királynő-corgi

Erzsébet néhány évvel később, a 18. szülinapjára kapta meg azt a kutyát, Susannát, akinek a leszármazottai egészen az elmúlt évekig a királynő lába körül szaladgáltak.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

A fiatal hercegnő és a kutyusa elválaszthatatlanok lettek. Erzsébet 1947-ben még a nászútjára is magával vitte Susannát.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

Amikor Susanna 1959-ben elpusztult, maga Erzsébet fogalmazta meg a sírköve szövegét.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

Erzsébet többször kijelentette, hogy a corgikat családtagnak tekinti.

erszébet-királynő-corgi-kutya

Fülöp herceg gyakran emlegette úgy a kutyákat, mint terápiás állatokat, akik életbevágóan fontosak a feleségének.

Fülöp-herceg-erzsébet-királynő-corgi

A szóbeszéd szerint Erzsébet a corgik személyiségébe szeretett bele. Azt mondják, különösen tetszik neki, hogy ezek a kutyusok szeleburdik és irányíthatatlanok, ami felüdülést jelent neki egy olyan világban, ahol mindenki csak az utasításait várja.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

Érdekesség, hogy Erzsébet családtagjai egyáltalán nincsenek oda a royal kuytusokért – sőt, egyes információk szerint kifejezetten utálják őket. „Folyton ugatnak. Nem tudom, hogy tudja elviselni” – nyilatkozta néhány éve Vilmos herceg.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

A híresen irányíthatatlan corgik az első találkozásuk alkalmával rögtön odarohantak Meghan Markle-höz, és elheveredtek a lába mellett. Miközben Harry-t mindig csak megugatták.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

Kis túlzással, de talán kijelenthetjük, hogy a corgik az egyetlenek, akik képesek mosolyt csalni a mindig komoly királynő arcára.

A teljes cikk a Marie Claire 2020/márciusi lapszámában jelent meg.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Hogyan jutottam el odáig, hogy már nem tudnak felhúzni az emberek? idegesség

Hogyan jutottam el odáig, hogy már nem tudnak felhúzni az emberek?