Rihanna ezúttal a hindukat haragította magára

2021. február 23.
Az énekesnő egyik friss Instagram-posztjában csupán egy Ganésa-medált visel, amivel sikerült kiváltani a hindu közösség haragját. A kép alatt gyűlő kommentek szerint így viselni ezt az ékszert teljesen helytelen.

Egy gyémántokkal kirakott Ganésa-medált visel csupán Rihanna azon a képen, amely kivívta a hindu közösség haragját. A kommentek szerint helytelen és tiszteletlen az elefántisten képmásának ily módon történő viselése, és a képmás felhasználása. 

rihanna-hindu-ganesa-nyaklanc

„Már az helytelen és tiszteletlen a kultúránkkal szemben, hogy egy nem is a vallásához tartozó istenségről készült nyakláncot, egy Murthit visel – írta az egyik kommentelő. – Rendben van, ha valaki úgy hord egy ilyen nyakláncot, hogy nem tájékozódik a jelentőségéről és jelentéséről, mielőtt a nyakába akasztja, pedig megtehetné?”

„Remélem, visszaadja a nyakláncot, mert fogalma sincs róla, hogyan kell viselni, borzasztóan tiszteletlen” – írta másvalaki Rihanna képe alá. A hagyományok szerint Ganésa a sikert és a bölcsességet testesíti meg a hindu vallásban, ezért nagyon gyakoriak az istenségről készült szobrok és festmények egész Indiában.

Másvalaki arra hívta fel a figyelmet, hogy Rihanna cél és ok nélkül viseli a medált. „Nincs semmi összefüggés. Ráadásul mindezt azután, hogy támogatta az indiai földműveseket.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Nemrég ugyanis az énekesnő azzal vívta ki az indiai kormány haragját, hogy az országban tüntető földművesek mellett foglalt állást a Twitteren. Az indiai vezetők szenzációhajhász közösségi médiás megjelenésnek nevezték, hogy Rihanna és más hírességek kiálltak a földművesek mellett. 

Nem ez az első eset, hogy Rihannát egy kultúra kisajátításával és cél nélküli orientalizmussal vádolják. 2020 októberében az énekesnőnek az iszlám közösségtől kellett bocsánatot kérnie, amikor a Savage X Fenty divatshow-ján szent iszlám szövegeket felhasználó dalt játszottak le. Rihanna akkor azt mondta, ez egy őszinte, ám gondatlan hiba volt, amit elkövettek. 2012-ben pedig a kínai stílusú ruhája és sminkje miatt kritizálták, amelyet a Coldplayjel közösen készített Princess of China című dalának videójában viselt. 

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvastad már?