Meryl Streep különleges születésnapi ajándékot kapott New Yorktól

2021. június 25.
A Nagy Alma igazán stílusos módon ünnepelte meg a nagy sztár születésnapját. Meryl Streepet egy metrómegállóval köszöntötte New York, melyet a jeles nap alkalmából miatta neveztek át.

Akik aznap a Manhattan 72. utcájának első, második és harmadik megállójánál szálltak metróra, azt láthatták, hogy az állomásokat átnevezték 72 Streepre – mind a bejáratnál, mind a peronoknál, hogy így köszöntsék Meryl Streepet hetvenkettedik születésnapján. 

mery-streep-szuletesnap-new-york

„Ez tipikusan olyan ötlet, ami bevillan, és tudja az ember, hogy tökéletes. Ő egy nemzeti kincs, mindenki imádja” – mondta az 57 éves művész és fotográfus, Adrian Wilson, a születésnapi ajándék megálmodója, aki egy szintén művész barátjával, Matt Duncannel dolgozott együtt a megvalósításon, és készítették el a lehúzható matricákat, amivel átírták a megállók nevének végén található T betűt P-re. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adrian Wilson (@plannedalism)

Meryl Streep az első olyan élő híresség, aki előtt kifejezi tiszteletét, Wilson számára nem idegen a metróállomások művészi önkifejezésre való felhasználása. A Prince Streeti megállónál PRINCE RIP felirat volt olvasható a művész jóvoltából, amikor 2016-ban elhunyt a zenészlegenda Prince. Aretha Franklinnek a tribecai Franklin Street első megállójánál tisztelgett, és szintén Duncannel az 50. utca C/E megállójának mozaiklapjait alakította át RUTH ST.-té az ikonikus bíró, Ruth Bader Ginsburg előtti főhajtásként.

A 72 Streep gyorsan terjedt a közösségi oldalakon, mindenhol fotók és videók jelentek meg Meryl Streep születésnapját köszöntve a metrómegállónál. Wilson reméli, hogy maga Meryl Streep is örül a meglepetésnek, és sikerül még eljutnia addig a születésnapja alkalmából átalakított megállóhoz, mielőtt eltávolítanák New York egyik kedvenc emberének ajándékát.

Forrás: The New York Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!