Ilyen nagyok már Michael Phelps szupercuki gyerekei

2021. augusztus 04.
Michael Phelps minden idők legtöbb olimpiai érmet szerzett sportolója, úszókarrierje során összesen 28, ötkarikás játékokon szerzett érmet akasztottak a nyakába. 2016-ban felhagyott a versenysporttal, ma már három gyermek apukája.

Michael Phelps 1985. június 30-án született Amerikában, családja legkisebb gyermekeként. Nővérei, Whitney és Hilary remekül teljesítettek az úszóversenyeken, előbbi annyira ígéretes tehetségnek bizonyult, hogy sokan a jövő olimpikonját látták benne. Ez az álom azonban szertefoszlott, amikor egy hátsérülés miatt kénytelen volt végleg lemondani a sportról – kisöccse azonban nem tétlenkedett, nővére helyett is tempózott a nagy megmérettetéseken, amelyekről rekord mennyiségű érmekkel tért haza (csak az ötkarikás játékokon 23 aranyérmet szerzett!). A most 36 éves sportoló ma már 3 gyerekes apuka, kisfiai elképesztően aranyosak!

Michael Phelps olimpikon úszó családja 3 cuki kisfiával teljes

Michael Phelps, Nicole Johnson és legnagyobb fiuk, Boomer

Nem volt könnyű gyerekkora

Michael Phelps 7 éves volt, amikor szülei elváltak, így az édesanyja nevelte fel őt és a nővéreit. Sok eredményes sportolóval ellentétben ő viszonylag későn kezdett úszni, és akkor sem hajtotta féktelen vágy a medence felé: eleinte még arról sem akart hallani, hogy úszás közben víz érje az arcát! Először a hátúszással ismertették meg, hiszen ennek során a legkisebb az esély arra, hogy víz érje az arcot.

Már akkor feltűnt a családnak, hogy Michael lélegzetelállító ütemben fejlődik, napról-napra egyre határozottabban látszott, hogy ez a fiú úszásra termett. Az iskolában viszont közel sem mentek ilyen jól a dolgok: a tanítók már elsős korától kezdve jelezték az anyukájának, hogy egyik tantárgy sem köti le a figyelmét és egyszerűen képtelen koncentrálni. Debbi Phelps ezért mélyreható kivizsgálásra vitte a kisfiát, akinél ADHD-t diagnosztizáltak.

Az édesanyja azonban elhatározta, hogy nem lesz előttük lehetetlen akadály, és minden kitűzött célt elérhetnek. 2004-ben, 18 évesen jutott ki először az athéni olimpiára, ahol 8 érmet zsebelhetett be – ebből 6 arany színben pompázott!

Bár Michael ma már 3 gyönyörű kisfiút nevel feleségével, az egykor Miss Californiaként tündöklő Nicole Johnsonnal, még mindig nagyon szoros kapcsolatot ápol az édesanyjával. 2016 rendkívül eseménydús évnek bizonyult Phelps életében: ekkor szerezte meg 28. olimpiai bajnoki címét, ekkor jelentette be végleges visszavonulását, ekkor vette feleségül Nicole-t, és még ebben az évben megszületett első gyermekük, Boomer. Őt követte 2018-ban Beckett, majd 2019-ben Maveric.

Michael Phelps olimpikon úszó családja 3 cuki kisfiával teljes

Fiúk az Instán

A mindössze 5 éves Boomernek saját Insta-profilt csináltak a szülei, így ma már komoly követőtáborral rendelkezik. A szőke kisfiú oldalát 572 ezren követik, minden bizonnyal azért is, mert a képeken gyakran viszont láthatjuk a világhírű apukáját.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da boomer phelps (@boomerrphelps)

Az egyik ilyen például Michael Phelps szundikálós képe, ami több mint 42 ezer kedvelést hozott a kisfiúnak.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da boomer phelps (@boomerrphelps)

Közben az öccse Beckett is kapott egy Instagram-oldalt, ahol szintén fel-felbukkan a sportlegenda apuka! A 3 éves kisfiú 61300 fős követőtáborral rendelkezik.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Beckett Richard Phelps (@beckettrphelps)

És a harmadik Phelps-gyermek, a kétéves Maverick sem maradhat el a többiektől. A szülők neki is létrehoztak egy profilt.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Maverick Nicolas Phelps (@mavericknphelps)

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?