Pink kifizetné a norvég kézilabdacsapat bikinialsóügyben kapott büntetését

2021. július 27.
A norvég strandkézilabda-csapatot azért büntette meg az Európai Kézilabda Szövetség, mert a férfi sportolókhoz hasonlóan rövidnadrágban játszottak bikinialsó helyett. Pink nagyon tiszteli a kiállásukért a kézilabdázókat, ezért felajánlotta, hogy kifizeti az 1500 eurós büntetésüket.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy nem megfelelő ruházat miatt büntette meg 1500 euróra az Európai Kézilabda Szövetség a norvég női csapatot, mert a játékosok rövidnadrágban álltak ki a bronzéremért folytatott küzdelemre, ahogy a férfi játékosok is szoktak. „Nagyon büszke vagyok a norvég női strandkézilabda-csapatra, amiért tüntettek a szexista szabályok ellen öltözékükkel” – írta közösségi oldalán Pink, hozzátéve, hogy örömmel fizeti ki a csapat büntetését.

pink-norveg-strandkezilabda-buntetes-bikinialso

A Norvég Kézilabda Szövetség már eleve készült a büntetésre, amikor egyeztettek arról a csapattagokkal, hogy bikinialsó helyett rövidnadrágban játszanak majd az európa bajnokságon. Ennek ellenére a csapat saját Instagramján fejezte ki háláját Pink gesztusáért. „Köszönjük a támogatást!” – írták a kézilabdázók.

Számos helyről kaptak támogatást a norvég csapat tagjai. A korábbi teniszbajnok, Billie Jean King szintén felháborítónak találta, hogy csak a férfi sportolók viselhetnek rövidnadrágot. „A női sportolók szexualizációjának véget kell vetni” – írta közösségi oldalán. A Bath Egyetem kézilabdaklubja felháborítónak nevezte a büntetést, megjegyezve, hogy a bikinialsóra vonatkozó szabályok azért is károsak, mert sok nő emiatt nem választja ezt a sportágat. „Nagyon kényelmetlenül érezném magam, ha bikiniben kellene űznöm azt a játékot, amit amúgy imádok” – mondta a kézilabdacsapat kapitánya, Emma Steggles.

A norvég női strandkézilabdázók már bejelentették, hogy a tokiói olimpián is rövidnadrágban játszanak.

Forrás: BBC News Fotó: Getty Images

Olvass tovább!