6 rejtélyes haláleset Hollywoodból

2021. szeptember 04.
Hiába telt el megannyi évtized, ezek a hollywoodi halálesetek még ma is számos kérdést felvetnek.

Bár a hollywoodi hírességek élete gyakran kerül reflektorfénybe, halálukkal kapcsolatban maradhatnak tisztázatlan részletek. Rengeteg sztár vesztette életét rejtélyes körülmények között…

Ez a 6 legrejtélyesebb haláleset Hollywoodban

David Carradine

A Kill Bill sztárját 2009. június 4-én egy bangkoki hotelszoba fürdőjében találták holtan, kötéllel a nyaka körül, így elsődlegesen öngyilkosságként könyvelték el a halálesetet. A bangkoki rendőrség beszámolója szerint a férfi holttestére ülő helyzetben bukkant egy szobalány, aki azt mesélte, hogy a férfi nyakán lévő kötél végét egy szekrényhez kötötték. A szálloda személyzete úgy emlékezett, hogy a színész mindenkivel távolságtartó volt, és több napra visszavonult a szobájába. Az egyetlen társa ezekben a napokban az alkohol volt. A nyomozásból kiderült azonban az is, hogy nemcsak a nyaka és a végtagjai voltak megkötözve, hanem a nemi szerve is, így azt sem zárható ki, hogy fulladásos szexjáték vetett véget a színészlegenda életének, nem pedig öngyilkosság.

Ez a 6 legrejtélyesebb haláleset Hollywoodban

Elizabeth Short

Elizabeth Shortot rendkívül tehetséges színésznőnek tartották, aki mindössze 22 éves volt, amikor Los Angelesben meggyilkolták, félbevágott és megcsonkított testére egy Los Angeles-i parkban találtak 1947 elején. Igazán nagy hírnévre a halála után tett szert, miután a média hatalmas hírverést csapott a tragikus eseményt követően. Az újságírók Fekete Dáliának nevezték el a színésznőt – halálának körülményei a mai napig tisztázatlanok és a gyilkos személyét is homály fedi. James Ellroy 1987-ben novellát is írt a fiatal lányról, a történetet pedig 2006-ban filmre vitték Brian De Palma rendezésében.

Ez a 6 legrejtélyesebb haláleset Hollywoodban

George Reeves

A Superman kalandjai című tévésorozat sztárja, George Reeves 45 éves volt, amikor meztelen holttestére találtak Beverly Hills-i otthonában 1959-ben. A nyomozás eredménye szerint egy jól irányzott halántéklövéssel végeztek vele, és a rendőrök öngyilkosságot állapítottak meg. A színész édesanyja azonban nyomozót fogadott, aki szerint erős a gyanú, hogy egykori barátnője, Toni Mannix forralt bosszút George ellen. Reeves halálát a 2006-os Hollywoodland című film dolgozta fel.

Ez a 6 legrejtélyesebb haláleset Hollywoodban

Marilyn Monroe

A sokak által imádott és irigyelt Marylin Monroe 1962-ben vesztette életét tragikus hirtelenséggel, amit hivatalosan öngyilkosságnak nyilvánítottak, pedig a gyilkosságot illetően és a temetésen is adódtak különös véletlenek. Marylin kómába esett, miután hatalmas adag altató került a szervezetébe, ám ezzel egy időben számos személyes tárgyának is nyoma veszett. Egyes feltételezések szerint a maffia végezhetett vele, amiért John F. Kennedyvel és testvérével, Roberttel is viszonya volt, sőt olyan elmélet is napvilágot látott, amely szerint a testvérpár segítette át a hírességet a túlvilágra.

Ez a 6 legrejtélyesebb haláleset Hollywoodban

Thomas Ince

A western atyjaként is emlegetett Thomas Ince egy csendes filmsztár és filmkészítő volt, aki William Randolph Hearst jachtján vendégeskedett 1924 novemberében. A hatóságok azt az információt kapták, hogy Ince az út során megbetegedett, ezért partra szálltak, ám 4 nappal később szívinfarktusban meghalt. Azt beszélik, hogy Ince halálát nem egészségügyi problémák okozták, hanem Hearst véletlenül fejbe lőtte. Az eset hátterében az állt, hogy a házigazda Hearst félreérthetetlen helyzetben talált rá párjára, Marion Daviesre és Charlie Chaplinre, aki szintén velük utazott a hajón – amikor Ince meghallotta a nő rémült sikoltását, odaszaladt, hogy segítsen, Hearst pedig véletlenül rálőtt.

Ez a 6 legrejtélyesebb haláleset Hollywoodban

Natalie Wood

A kétszeres Golden Globe-díjas Natalie Wood férjével, Robert Wagnerrel és Christopher Walkennel szállt hajóra 1981-ben. A két férfi hosszas beszélgetésbe merült, Natalie pedig elbúcsúzott és nyugovóra tért, a nyomozás eredménye szerint azonban el akarta hagyni a hajót, és a vízbe eshetett. Amikor férje is aludni ment, üresen találta az ágyát – ekkor döbbent rá arra, hogy Natalie-nak nyoma veszett. Bár sok ponton tisztázatlan halálát baleset következményének tartják, vannak, akik szerint nem véletlenül tűnt el a fiatal színésznő. 

Miután megtalálták a holttestét, a boncolás során kiderítették, hogy Wood jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, testén pedig zúzódás nyomai látszottak. A halál okaként fulladást állapítottak meg.

Meglepő módon 2011-ben, kereken három évtizeddel Natalie halála után az ügyet leporolták a hatóságok, és újabb részletek felderítésébe kezdtek. Egy nő beszámolója szerint a hajó közelében segélykiáltásokat lehetett hallani azon az éjszakán, közbelépni azonban nem tudtak, mert viszonylag hamar elhallgatott a bajba jutott, így nem találtak rá. A hajó kapitánya pedig azt vallotta, hogy Natalie eltűnése előtt hallotta, ahogy a pár szóváltásba keveredett. Az új fejlemények ismeretében már nem csak a fulladást jelölték meg a halál okaként, hanem  „ismeretlen körülményeket” is feltüntettek.

Ez a 6 legrejtélyesebb haláleset Hollywoodban

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?