Új bizonyítékok derültek ki Marilyn Monroe halálával kapcsolatban

2020. október 23.
Marilyn Monroe halála számos összeesküvés-elméletet szült. Egy friss dokumentumsorozatban új bizonyítékok vethetnek véget a találgatásoknak, és világíthatják meg a legendás életű színésznő tragikus halálát.

Az egyik lehíresebb nő, aki valaha élt a Földön, minden kétséget kizáróan Marilyn Monroe. Nem csoda, hogy 36 éves korában bekövetkezett hirtelen halála sokkolta a világot, és még ma is találgatások tárgya, mi történhetett azon az éjszakán.

marilyn-monroe-halal-uj-bizonyitek

A színésznő számos botrányba keveredett élete során, legnagyobb port talán Robert F. Kennedyhez és az akkori amerikai elnökhöz, Robert Kennedy fivéréhez, John F. Kennedyhez fűződő szerelmi viszonya volt. Emiatt gondolják úgy az összeesküvés-elméletek rajongói, hogy Marilyn Monroe halálában az amerikai kormánynak is benne lehet a keze. 

Rövid, ám annál figyelemreméltóbb karrierje során Monroe a nyilvánosság szeme előtt küzdött függőségeivel és depressziójával. Pszichoterapeutája emiatt írt fel neki barbiturátokat, hogy ezzel kezelje szorongását és depressziós zavarait. 1962. augusztus 4-én találták meg kihűlt testét Los Angeles-i otthonában, a körülötte heverő tablettákkal. A halál okaként barbiturát-túladagolást állapítottak meg, a hatóságok szerint valószínűleg öngyilkos lett.

Ám az egyik helyszínelő rendőr, Jack Clemmons úgy érezte, valami nem stimmelt az ügy körül, szerinte a helyszín úgy festett, mint egy berendezett színpad. 

Egy új dokumentumfilm a titokzatos körülményekre deríthet fényt, amelyek közrejátszottak Marilyn Monroe halálában. A ZDF Enterprises filmkészítői azt is bejelentették, hogy új bizonyítékot fedeztek fel a korábbi helyszínelők esetében, illetve egy tanúvallomás bizonyíthatja, hogy árulásnak is lehetett szerepe a színésznő halálában. Az új bizonyítékot a Cold Case: History című epizódjában mutatják be. 

A hatrészes sorozat nem csak a Marilyn Monroe halála körüli összeesküvés-elméletekkel próbál leszámolni. Egy Rosemarie Nitribitt nevű prostituált 1957-es halála körüli titkokat is kibogozzák. Ez az ügy azért nagyon zavaros, mert a német arisztokrácia több tagja is érintett lehet benne. Sőt, a filmkészítők III. Ramszesz háromezer évvel ezelőtti brutális meggyilkolását is körbejárják. 

„Lenyűgöző látni, hogy a modern helyszínelési technológiák hogyan találják meg a magyarázatot régi-régi ügyekben, különösen Marilyn Monroe esetében, ahol új bizonyítékot és tanúvallomást is találtunk” – mondta Ralf Rueckauer, a ZDFE elnöke.

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images