Gillian Anderson akcentusa kiverte a biztosítékot az Emmy-díjátadón

2021. szeptember 21.
Az X-akták után született közönség meglepődve hallgatta Gillian Anderson köszönőbeszédét, mivel nem értették, hová tűnt a brit akcentusa.

Teljesen összezavarta a 2021-es Emmy-díjátadó nézőit és hallgatóit Gillian Anderson, amikor köszönőbeszédét eredeti amerikai akcentusával mondta el. A tévésorozatban legjobb mellékszereplőnek járó díjat vehette át Margaret Thatcher miniszterelnök alakításáért (A korona). Ám közel két évtizede egyébként is szinte csak brit akcentusú karaktereket játszik Gillian Anderson. 

gillian-anderson-emmy-akcentus

Bár az 53 éves színésznő Chicagóban született, gyermekkora jelentős részét Puerto Rico és London között ingázva töltötte, mielőtt 11 éves korában a család visszaköltözött volna Illinois államban található szülőföldjére. Miután 11 szezonon át játszotta Dana Scully FBI-ügynököt az X-aktákban, visszaköltözött Londonba, és elvállalta a Bleak House, a The Fall és a Szexoktatás című sorozatok egy-egy szerepét, melyekben brit akcentussal hallhattuk beszélni. 

Amikor Gillian Anderson átvette az Emmyt, és azt ügynökének, Connie Freibergnek ajánlotta, akivel 20 éve dolgoznak együtt, felrobbantak a közösségi oldalak, mert az emberek nem értették, hová tűnt Anderson előkelő brit akcentusa.

„Gillian Anderson amerikai, mivan?!?!?! – fakadt ki egy rajongó. – Teljesen kivagyok, egész idő alatt azt hittem, brit.”

Természetesen voltak, akik rezignáltan megállapították, hogy ezek szerint soha nem hallottak az X-aktákról, ami vagy azt jelenti, hogy nagyon fiatal, vagy csak tájékozatlan a rajongók egy része. 

„Többdialektusú Gillian Anderson – írta egy jól értesültebb rajongó. – Néha amerikai, néha brit az akcentusa.”

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy Anderson akcentusa felkorbácsolja a díjátadók állóvizét. Amikor szintén A koronáért bezsebelhetett egy Golden Globe-ot idén márciusban, az amerikai akcentusa ugyanígy sokként érte az embereket. Ennek tudatában még különösebb, hogy egy éven belül kétszer is ugyanazt a hatást tudta elérni a színésznő.

Forrás: New York Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!