Hiába múlt el 81, alig öregedett a Dallas Samanthája

2022. január 10.
A Dallas című sorozatban Linda Gray játszotta a főgonosz, Jockey Ewing alkoholproblémákkal küzdő feleségét, Samanthát. A színésznő a valóságban sokkal boldogabban tölti mindennapjait, méghozzá stílusos 80 feletti nyugdíjasként.

Linda Gray 1940. szeptember 12-én született Santa Monicában, és a kaliforniai Culver Cityben nőtt fel. Gyermekkora cseppet sem nevezhető könnyűnek: édesanyja, Marge súlyos alkoholproblémákkal küzdött meg nem értett balett-táncosként, ezt látva Linda egészen kicsi korában elhatározta, hogy nem akar az ő nyomdokaiba lépni.

Stílusos nyugdíjasként él a Dallas Samanthája


Linda Gray a Dallas forgatásán, 1980-ban

Orvosi vagy tanári pályára készült, idővel mégis ellenállhatatlan vágyat érzett a szereplésre, így már kiskamaszként modellkedni kezdett. Nemcsak fotómodellként és manökenként lett egyre keresettebb, hanem tévéreklámok szereplőjeként is igazán jó választásnak bizonyult. Sikerei mellett a szerelem is fiatalon talált rá, alig múlt 20 éves, amikor összekötötte az életét Ed Thrasher fotóssal. Házassága azonban nem tette boldoggá, végtelenül magányosnak érezte magát a férje mellett, aki nem nézte jó szemmel, hogy Linda dolgozni akart. 

Stílusos nyugdíjasként él a Dallas Samanthája


Sorozatbeli férjével, Larry Hagmannel sokszor ugratták egymást

Első gyermekük, Jeff 1964-ben látta meg a napvilágot, két évvel később pedig egy kislánnyal, Kehlyvel bővült a család. Samantha megformálója egyre rémesebben érezte magát a bőrében, ezért pszichoterápiára kezdett járni, ugyanis szerette volna mélyíteni az önismeretét, és elérkezettnek látta az időt, hogy végre feltérképezze, mit is szeretne valójában. Ezeknek a találkozásoknak köszönhetően döbbent rá arra, hogy a szíve mélyén színészkedésre vágyik, ezért mit sem törődve azzal, hogy már elmúlt 30, és hogy a férje egyáltalán nem díjazza az ötletet, színjátszást kezdett tanulni. Első kisebb szerepét 1974-ben kapta, a világhír felé azonban a ‘80-as években forgatott Dallas című sorozat repítette.

Ebben a rendkívül népszerű sorozatban az iszákos Samanthát alakította, aki boldogtalán házassága elől menekült az alkoholizmusba. Eredetileg csak pár epizód erejéig kellett volna képernyőre kerülnie, ám a nézők imádták a karakterét és a kritikusok is elismerően nyilatkoztak a játékáról. A forgatás miatt pár hetet távol kellett töltenie az otthonától és a családjától, ezért jó előre betárazott: azt beszélik, hogy előre elkészített és lefagyasztott 60 adag ételt, majd útra kelt, hogy végre valóra váltsa az álmát. Ezt maradéktalanul teljesítette, a Dallas ugyanis a népszerűségi listák élére tört, Samantha Ewing pedig a közönség egyik nagy kedvence lett. Elmondása szerint hiába érezte magát csodásan színésznőként, örök lelkifurdalás gyötörte, amiért távol került a gyerekeitől.

Stílusos nyugdíjasként él a Dallas Samanthája

Linda Gray férjével és két gyermekével 

Samantha szerepe sok dologra döbbentette rá a színésznőt. Bár ő a valóságban nem ivott, mégis sok közös vonást talált saját és filmbeli karakterének házassága között. Egy interjúban azt mesélte, úgy lett ő is egyre erősebb, ahogy Jockey felesége egyre inkább kiállt magáért, és egy napon ráébredt, hogy sokkal jobb bánásmódot érdemel annál, amiben fotós férje mellett részesül. 1983-ban elhagyta a férjét, amivel zűrös válóper vette kezdetét, melynek során filmbeli partnere, Larry Hagman tartotta benne a lelket. 

A Dallas után

A Dallas állandó szereplőjeként 1989-ig láthatták a nézők, több mint 300 epizódot forgatott. Ezután újabb tévés szerepeket kapott, de azok nem voltak olyan átütőek, mint a Dallas sikere. Színházban is tündökölt, 2012-ben pedig a Dallas folytatásában bukkant fel, ami közel sem tett szert akkora népszerűségre, mint ahogy azt mindenki várta.

Stílusos nyugdíjasként él a Dallas Samanthája

Hiába jár túl a nyolcadik ikszen(!), továbbra is imádja a színészkedést, még 2019-ben is sorozatot forgatott. Nagy álma teljesül azzal, hogy végre a családjára is kellő időt tud fordítani: ma már kétszeres nagymama, aki csúcsszuper formában van, és az Instagramot is magabiztosan kezeli, hogy megmutassa követőinek, mivel telnek nyugdíjas napjai. Élete a fényes sikerek mellett fájdalmas eseményeket is tartogatott számára, imádott fia 56 évesen távozott az élők sorából 2020 novemberében. „A fiam életét ünnepelve. Ő volt a legkedvesebb, legviccesebb, legédesebb ember… rengeteg szeretet adott a világnak és mindenki szerette! Legyen varázslatos az utazása!” – ezekkel a szavakkal búcsúzott nagyobbik gyerekétől a színésznő, aki saját bevallása szerint soha nem vágyott arra, hogy plasztikai műtétekkel próbáljon lefaragni a korából.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Linda Gray (@lindagray_)

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?


Kapcsolódó