A Szex és New York folytatásán háborog az internet – Neked hogy tetszett?

2021. december 10.
Végül tényleg bekövetkezett, amit már egy ideje sejteni lehetett.... Vigyázat, spoilerveszély!

Már a sorozat forgatása elején elindultak a belsős pletykák, miszerint az És egyszer csak… címet kapó Szex és New York-folytatásban egy nagyon fontos szereplő rögtön az első epizódban meg fog halni, ám akkor még nem tudtuk biztosra, hogy kit fogunk elsiratni. Aztán egymás után jöttek az újabb és újabb vészjósló jelek:  ott volt például az a kiszivárgott forgatókönyvrészlet, amiben Carrie úgy beszélt a férjéről, mintha már nem lennének együtt, és persze ne feledkezzünk meg azokról a sokkoló fotókról sem, amelyeken Carrie jól láthatóan egy idegen férfivel csókolózott.

sarah-jessica-parker-jon-tenney

Egy ideje tehát már sejteni lehetett, hogy a sorozatkészítők mire készülnek, de még így is felkavaró volt látni azt a bizonyos jelenetet. Hat évadon, majd két – nem feltétlenül szükséges – filmen keresztül izgultunk Carrie és Mr. Big kapcsolatáért, hogy aztán az egész így érjen véget. Egy szobabiciklin.

Persze dramaturgiai szempontból teljesen érthető a készítők húzása: Carrie boldog házasságából nem tudtak volna tovább építkezni. Ahhoz, hogy egy új sztorit el tudjanak indítani, hogy ismét a szex és New York kerüljön a középpontba, Carrie-nek újra szinglivé kellett válnia. Csak az a kérdés, hogy vajon valóban szükségünk volt-e erre a folytatásra? Miután hat évadon és két mozifilmen keresztül felépítették Mr. Big és Carrie kapcsolatát, akik mostanra a popkultúra egyik ikonikus párjává váltak – vajon nézőként képesek leszünk megbarátkozni Carrie új szerelmével? Képes lesz egy új férfi karakter betölteni Mr. Big helyét? Tudunk majd hozzá kapcsolódni, tudunk értük szurkolni? Vagy mindvégig ott marad majd a keserű íz a szánkban…

sarah-jessica-parker-chris-noth

Az első epizód történései az internet népét is felzaklatták, és rögtön a premier után el is lepték a közösségimédia-oldalakat a vicces, de leginkább dühös mémek. Mutatjuk a kedvenceinket!


Fotó: Getty Images, Imdb

Olvass tovább!