Így él ma Kurt Cobain 30 éves lánya, Frances Bean Cobain

2022. március 22.
Egészen hihetetlen, pedig igaz, hogy Kurt Cobain és Courtney Love lánya idén 30 éves lesz. Eddigi életébe zenei sikerek, modellkedés és egy csúnya válás is belefért.

Frances Bean Cobain még 2 éves sem volt, amikor 1994-ben elveszítette az édesapját, Kurt Cobaint. Az anyukája, Courtney Love próbálta nevelni, kapcsolatuk azonban leginkább egy hullámvasúthoz hasonlítható. Frances mára gyönyörű felnőtt nővé érett, és több mint egymillióan követik az Instagramon, ahol nemcsak azt mutatja meg, micsoda énekhangja van, hanem azt is, hogy milyen művészi alkotásokat készít.

Kurt Cobain, Frances Bean Cobain és Courtney Love 1994-ben

A Cobain család 1994-ben

Frances, aki idén nyáron lesz 30 éves, természetesen büszke arra, hogy az édesapja Kurt Cobain, az azonban, hogy a szüleit szoros szálak fűzték a drogokhoz, rendkívül megnehezítette az életét. Elképesztően sok előítéletet kellett leküzdenie már kislányként is.

Mindössze kéthetes volt, amikor először elvették a szüleitől, miután Courtney-t heroinhasználaton kapták. Hosszas jogi procedúrát követően végül visszakapták a lányukat, és úgy tűnt, hogy a szülők megtanulták a leckét: Kurt Cobain ekkor határozta el, hogy leszokik a kábítószerekről Frances boldogságáért, fogadalmát azonban nem tudta betartani.

Keményen kritizálta a szüleit

Frances sosem rejtette véka alá, hogy neki egyáltalán nem jön be a Nirvana zenéje: „Sosem tetszett az a zenei vonal, amit ők képviselnek. 15 évesen azonban rádöbbentem, hogy soha nem fogok megszabadulni apám árnyékától – mondta, majd egy másik interjúban azt is kifejtette, hogy szerinte az emberek igen torz képet alkottak az édesapjáról. – Manapság mindenki odáig van a halott zenészekért. Piedesztálra emelik őket és rajonganak értük. Ha apám nem halt volna meg, csak egy hétköznapi alak lett volna, aki tönkretette a családját, így viszont kis híján szentté avatták.”

Frances Bean Cobain gyerekkori fotója

Frances kisgyerekként is imádott festeni. Fotó: Instagram @thespacewitch

Az anyjával való kapcsolatát is beárnyékolta a drogfüggőség, 17 évesen a bírósághoz fordult, hogy ne kelljen az anyjával élnie. „Mióta az eszemet tudom, drogot használ. Most Xanaxon él és rengeteget dohányzik. Alig eszik, és van, hogy cigizés közben alszik el. Félek, hogy egy napon újra kigyullad a lakásunk, eddig már vagy háromszor megtörtént. Mindannyiunk élete veszélyben van mellette.

Ennek következtében a bíróság távoltartási határozatot adott ki Courtney-val szemben, Francest pedig az apai nagymamája és apai nagynénje gondjaira bízták. Később megpróbálták rendezni a kapcsolatukat, ám hiába indultak el a békülés útján, Frances nem hívta meg az anyját a 2014-es esküvőjére, ahol Isaiah Silva zenésszel fogadtak egymásnak örök hűséget. Házasságuk végül zátonyra futott, és 3 évvel később hosszas hercehurca után el is váltak. 

Frances Bean Cobain az exférjével

Frances Bean Cobain az exférjével

Egy ideig kerülte a nyilvánosságot

Tizennégy évesen készült róla egy híres fotósorozat, ahol apukája hírhedt barna kardigánját és azt a pizsamanadrágot viselte, amiben Kurt Cobain feleségül vette Courtney-t. A Harper’s Bazaar magazinban Evitaként is pózolt, az utóbbi időben viszont inkább vizuális művészként tevékenykedik. A hírek szerint két főszerepet is visszautasított: ő játszhatta volna Bellát a Twilightban, és az Alice Csodaországban című Tim Burton-filmben is címszerepet ajánlottak neki.

Frances Bean Cobain

Frances egy időre visszavonult a nyilvánosságtól. Fotó: Instagram @thespacewitch

Frances azt meséli, hogy ő a festészettel győzi le a démonait, ez a legfőbb szenvedélye. Sokszor, sok helyen elmondta, hogy mindig is arra vágyott, hogy legyen egy apukája, de ez nem adatott meg neki. Az elmúlt évben visszavonult a nyilvánosságtól, 2022-ben január első napjaiban posztolt újra az Instagramon: Egy év szünetet tartottam, ami kivételesen jót tett a mentális, érzelmi és lelki egészségemnek. 2021-től többet kaptam, mint reméltem, amiért nagyon hálás vagyok. Szeretnék megosztani néhány olyan pillanatot, ami meghatározta az elmúlt évemet, és azokat az alkotásokat is megmutatom, amelyek nagy örömet okoztak. Remélem, hogy 2022 mindenkinek őszinte kapcsolatokat, sok melegséget és mélyebb önismeretet hoz!

Frances Bean Cobain

Ez a festmény Frances egyik büszkesége. Fotó: Instagram @thespacewitch

A szívügyeiről keveset tudni, fotói alapján azonban úgy tűnik, hogy még mindig együtt van a barátjával, Riley Hawkkal, aki profi gördeszkás és tehetséges zenész – nem mellesleg Tony Hawk fia.

Frances Bean, Kurt Cobain és Curtney Love lánya

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?