Mi lett vele? Így él most a Koktél film női főszereplője, Elisabeth Shue

2022. június 01.
Elisabeth Shue sokak számára a Koktél filmből ismerős. A színésznő idén lesz 59 éves, és közel harminc éve él együtt Davis Guggenheim filmrendezővel.

Vannak filmek, amelyek ugyan hatalmasat kaszáltak a mozipénztárakban, a kritikusokat mégsem sikerült lenyűgözniük, sőt, kifejezetten negatív visszajelzéseket kaptak a szakmától – elég, ha csak az Alkonyat-sorozatra gondolunk. De ha egy picit jobban visszalapozunk Hollywood (képzeletbeli) filmtörténeti könyvében, akkor jó példa lehet a fentiekre a Koktél című romantikus vígjáték-dráma is, amit 1988-ban mutattak be.

Elisabeth Shue és Tom Cruise a Koktél című filmben

Roger Donaldson rendezése akkoriban óriási közönségkedvenc lett, annak ellenére, hogy több Arany Málna díjat is hazavihettek „miatta” az alkotók. A film főszerepeiben egyébként olyan színészeket láthattunk, mint Tom Cruise, Bryan Brown vagy Elisabeth Shue.

Elisabeth Shue és Tom Cruise a Koktél című filmben

A Jordan Mooney-t alakító Elisabeth Shue máig aktívan forgat. Külön érdekesség vele kapcsolatban, hogy a ’80-as években a színészi pályafutása kedvéért, egy évvel a diploma megszerzése előtt otthagyta a Harvardot, ám 2000-ben visszatért oda, és befejezte az egyetemi tanulmányait politikatudomány alapszakon – így könnyen lehet, hogy ha visszavonul a színészettől, akkor ezzel foglalkozik majd.

Elisabeth Shue 2000-ben, a diplomázása évében

De természetesen a szórakoztatóiparban sem kerülték el őt a sikerek, mivel a Las Vegas, végállomás című filmben nyújtott alakításáért Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-jelöléseket is bezsebelhetett.

Elisabeth Shue, az 1996-os Oscar-gála egyik jelöltje

Első filmje, a Somewhere, Tomorrow 1983-as bemutatója óta folyamatosan dolgozik a szakmában, gyakorlatilag nincs olyan év az életrajzában, amikor ne bukkant volna fel egy új sorozatban vagy a mozivásznon. Az általa játszott egyik legismertebb karakter egyébként nem más, mint a CSI: A helyszínelők Julie Finlayje, akit több mint hetven epizódon át keltett életre 2012 és 2015 között.

Elisabeth Shue Julie Finlay szerepében a CSI: A helyszínelők című sorozatban

De ő lett az egyik főszereplője A fiúk (The Boys) szériának és a Cobra Kai, illetve a Super Pumped című show-kban is vendégszerepelt időközben.

Elisabeth Shue

De érdemes megnézned  a szenzációsan vicces A folyamatos összeomlás szélén vígjáték sorozatot is, ami négy, kapuzárási pánikot átélő nőről szól a pandémia előtti hónapokban.

A mozikban pedig legutóbb Tom Hanks oldalán láthattad A Greyhound csatahajó háborús filmdrámában, ami még 2020-ban debütált.

Elisabeth életének legfontosabb szerepe mégis az anyaság, hiszen három gyermeke is született az évek során férjétől, Davis Guggenheim rendezőtől, akinek még 1994-ben mondta ki az igent.

Davis Guggenheim és Elisabeth Shue 2016 januárjában

Elisabeth élete szerelmének nevezi a férfit és nem titkolja, hogy ő az, aki segített neki feldolgozni fiútestvére halálát, akivel nagyon közel álltak egymáshoz. A színésznő azt mondta, William elvesztése volt a legfájdalmasabb dolog, amit valaha átélt. Davis oldalán mert újra igent mondani a szeretetre. „A férjem mindig biztat arra, hogy ássak mélyebbre magamban a szerepeim kedvéért, akár úgy, hogy a saját traumáimat is feldolgozom a munkáimban” – mondta az 58 éves színésznő.

Fotó: Getty Images

Kíváncsi vagy, hogy ismerkedtek meg a sztárpárok?