Zendaya történelmet írt az idei Emmy-jelölésekkel

2022. július 13.
Egyértelműen Zendaya lesz a 2022-es Emmy-gála egyik főszereplője. Három jelölést is bezsebelt az HBO sorozatáért, az Eufóriárét. Mutatjuk, miért olyan nagy dolog ez a 25 éves színésznőtől.

Elég valószínű, hogy euforikus állapotba került Zendaya, amikor meghallotta, hogy három jelölést is kapott a 2022-es Emmyn. A 25 éves színésznőt az Eufóriában nyújtott alakításáért a legjobb színésznő kategóriában jelölték, emellett még két jelölést bezsebelt az eredeti filmzene és dalszöveg kategóriában az Elliot’s Song és az I’m Tired című dalokért. 

Hogy miért történelmi pillanat ez, és nem csak Zendayának? Mert a három jelölésével ő az első fekete nő, akit jelöltek a színészi játékon kívül dalszövegért is ugyanabban az évben.

zendaya-emmy

Persze a díjakat még nem vitte haza Zendaya, és erős a mezőny a legjobb női főszereplők között: Jodie Comer (Killing Eve), Sandra Oh (Killing Eve), Laura Linney (Ozark), Melanie Lynskey (Yellowjackets) és Reese Witherspoon (The Morning Show) a vetélytársai. Ám akár nyer, akár nem, Zendaya tudja, hogy már ez is hatalmas siker. 

„A fiatalok tele vannak reménnyel” – mondta még 2020-ban, amikor elnyerte az Emmy-díjat a legjobb női alakítás kategóriában az Eufóriáért. „Tudom, hogy a sorozatunk nem mindig a legjobb példa erre, de van remény a fiataloknak. És én látom és csodálom a kortársaimat, akik mindent megtesznek, és köszönöm nekik.”

A 2022-es Emmy-díjátadó gála szeptember 12-én lesz, úgyhogy még két hónapot izgulhat Zendaya – és rajongói – az eredmény miatt.

Forrás: E Online Fotó: Getty Images

Olvass tovább!