Ryan Reynolds életmentő vastagbéltükrözésen esett át, és az egészet videóra vette

2022. szeptember 14.
Ryan Reynolds átesett élete első vastagbéltükrözésén, és az eljárást videóra is vette. A színész így szeretné felhívni a figyelmet a rendszeres szűrés fontosságára.

A 45 éves Ryan Reynolds és színésztársa, Rob McElhenney összefogtak a Lead From Behind nevű, vastagbélrák-ellenes szervezettel, hogy az embereknek – különösen a férfiaknak – felhívják a figyelmét a vastagbéltükrözés fontosságára. Reynold kedden töltött fel egy videót a közösségimédia-oldalára, amiben a színész elmagyarázta, hogy miután elvesztett egy fogadást McElhenney-vel, büntetésként részt kellett vennie egy vastagbéltükrözésen, amiről ráadásul még felvételt is készítettek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ryan Reynolds (@vancityreynolds) által megosztott bejegyzés

Ez persze csak a videó vicces körítése volt, a színészek a prevenciós videójukkal azt szerették volna bemutatni, hogy a beavatkozás egyáltalán nem olyan ijesztő, mint amilyennek sokan gondolják, ráadásul még életet is menthet. „Normális esetben soha semmilyen orvosi eljárást nem vennék fel kamerára, hogy aztán megosszam. De nem minden nap lehet felhívni a figyelmet valamire, ami egészen biztosan életeket menthet. Ez elég motiváció számomra, hogy videóra vegyem, amint egy kamerát a valagamba dugnak” – mondta a színész.

A vizsgálat végül tényleg nem bizonyult hiábavalónak, az orvosok ugyanis találtak egy kisebb polipot a vastagbele jobb oldalán, amelyet azonnal eltávolítottak. „Ez potenciálisan életmentő volt az ön számára, és most nem viccelek, és nem is is dramatizálom túl – mondta az orvos a Ryan Reynoldsnak, miközben a szövetről készült képeket mutatta. – Pontosan ezért van szükség a vizsgálatra. Mert egyébként nem voltak tünetei.”

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!