Matthew Perry nyíltan beszélt függőségéről: „Pár éve majdnem meghaltam”

2022. október 19.
A Chandler Binget megformáló 53 éves színész memoárjában mesélt élete sötét időszakáról és arról, milyen közel került a halálhoz a legmélyebb ponton.

November elsején jelenik meg Matthew Perry Friends, Lovers and the Big Terrible Thing című memoárja, melyben súlyos függőségeiről is őszintén beszélt. A Jóbarátok sztárja azt mondta, meg kellett várnia, hogy kellő távolságra legyen az alkohollal és az opioidokkal való küzdelemitől, hogy írni tudjon róla – most úgy érezte, teljesen tiszta fejjel tud visszatekinteni élete legsötétebb időszakára.

matthew-perry-jobaratok-fuggoseg-halal

A memoárt egyből azzal kezdi, hogy beismeri, 49 évesen majdnem meghalt függőségei miatt: opioid függősége gasztrointesztinális perforációhoz vezetett, ami miatt a Chandler Binget megformáló színész hetekig küzdött az életéért – két hetet volt kómában és további 5 hónapot kellett kórházban töltenie. Az orvosok állítólag azt mondták családjának, hogy Matthew Perrynek mindössze 2 százalék esélye van az életben maradásra – a színész mégis felépült, és azóta tisztán él.

Amikor 24 évesen elkezdte forgatni a Jóbarátokat, Perry még kordában tudta tartani alkoholizmusát, 34 éves korára azonban már rengeteg problémát okozott neki a függőség. „A kilencedik évadra aztán sikerült végig józannak maradnom. És lám-lám, melyik évadért jelöltek színészi díjra? Már akkor leesett, hogy ez azért jelent valamit” – mesélte a People-nak adott interjúban a sztár.

Matthew Perry azt is bevallotta, egy ponton napi 55 Vicodint szedett, és bár látta, hogy nagy a baj, mégsem tudott leállni. Bár az évek alatt összesen 15-ször járta meg a különböző rehabilitációs intézményeket, egy ideje úgy érzi, végre tartósan is egészséges lehet.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!