Jóbarátok: visszajön a divatba a Rachel-snitt

2021. augusztus 28.
A hajszobrászat történetének egyik ikonikus fazonját reprodukálják egyre többen.

Amikor 1994-ben elkezdték vetíteni a Jóbarátokat, nők tucatja kérte fodrászától a Rachel Green- (Jennifer Aniston) snittet, aminél akkoriban menőbb maximum Monica Gelleré vagy Phoebe Buffay-é (Lisa Kudrow) volt. A sorozat május végén bemutatott The Reuninon különkiadása óta ez a fazon újra virágkorát éli, a Rachel-fazon kulcsszóra mintegy 174 százalékkal megugrott a keresések száma, de a TikTokon is egyre többen mutatják meg, hogyan készítik el házilag – csavarókkal, hajsütővassal – a Rachel-hajat.

Aki ezek alapján esetleg azt hinné, hogy a fazon villámgyorsan elkészíthető, az nagyot téved, maga Jennifer Aniston is úgy nyilatkozott egyszer a Marie Claire-nek, hogy mindegy egyes felvétel előtt úgy érezte magát, mintha egy műtéten esne át, rengeteg forró levegős hajszárítással járt a procedúra, a fodrászát rendszeresen átkozta is miatta.

Az újrafelfedezett fazon profi 2021-es változata persze nem elégszik meg az eredeti másolásával, kell bele némi csavar: míg az eredeti fazont rengeteg hőhatás érte, a mai modern, meleg levegős hajszárítókefének köszönhetően ez ma már elkerülhető, ahogy a vastag, ragadós lakkréteg is. Ami a fazonból megmaradt, az a rengeteg layer, ami az arcnak keretet adó snitt alapját adja.

Jennifer Aniston

 

Jennifer Aniston

Forrás: Realsimple Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!