Vegetáriánus lett Ördög Nóra kilencéves kislánya

2022. október 28.
Ördög Nóra és Nánási Pál kilencéves kislányát állítólag egy dokumentumfilm ösztönözte a vegetáriánus étrendre.

Ördög Nóra és Nánási Pál a NÁNÁZSIA III vlogjában beszélt arról, mióta nem eszik húst kilencéves kislányuk, Mici. A szülők beszámolója szerint a lányt egy Netflix-dokumentumfilm, a Tanítóm a polip inspirálta a vega életmódra, ami mellett az állatok szeretete miatt döntött.

Ördög Nóra azért megemlékezett róla, hogy a döntésnek már voltak előzményei is – korábbi ázsiai utazásaik alkalmával például előfordult, hogy Mici kiborult, mikor egy Srí Lanka-i rákvacsorán szembesült vele, hogy az emberek megeszik az állatokat (miután közölték vele, hogy a pincér által bemutatott élő rák is megfőzésre kerül). Akkor Mici már olyanokat mondott: Miért állatokat főznek meg, miért nem hagyják őket élni? Miért nem valami másból készítenek enni? Miért állatokat ölnek meg? Ördög Nóra elmesélte, hogy Micit később egy pisztrángtelepen is újra megérintette ez a gondolat.

A szülők elmondták, Mici egyelőre még nem tartja olyan szigorúan a vegetáriánus étrendet (például nem mindig esik le neki, hogy a virsliben vagy a csirkefalatokban hús is van), de ahol tudja, inkább kerüli a húst. Ördög Nóra és Nánási Pál azt mondta, hagyják, hogy Mici maga döntsön ebben a kérdésben, nem akarnak beleszólni választásába.

Fotó: Marie Claire Archív

Olvass tovább!