Erzsébet királynő és Diana ékszereiben vonult Kate Middleton

2022. november 24.
Erzsébet és Diana előtt is fejet hajtott Kate Middleton, aki először vett részt a monarchia bankettjén Wales hercegnéjeként.

Kate Middleton elképesztően festett a Buckingham-palotában adott állami banketten, ahol először jelent meg hivatalosan is Wales hercegnéjeként. Bár Kate Middletont gyakran látjuk olcsó Zara-szettekben is, a november 22-én tartott estélyen teljes pompában tündökölt.

A hercegné egy klasszikusan elegáns, hófehér estélyi ruhát viselt Jenny Packhamtől: az egyszerű sziluettet a vállakon látható pazar díszítés dobta fel. De talán ennél is izgalmasabbak voltak Kate Middleton ékszerei, amikkel Wales hercegnéje a brit királyi család ikonikus nőalakjai előtt hajtott fejet.

kate-middleton-diana-erzsebet-tiara-karkoto

A jobb csuklóját díszítő négysoros gyöngykarkötő Erzsébet királynéhoz tartozott, fején pedig a Lover’s Knot vagy Queen Mary néven emlegetett tiarát viselte, amit még 1913-ban készíttettek. A gyémántokkal és gyöngyökkel kirakott tiara szintén Erzsébeté volt, de a királynő több alkalommal is kölcsönadta Dianának, aki legalább olyan ragyogóan nézett ki benne, mint most Kate Middleton.  Szakértők szerint a tiara értéke 1 millió font, vagyis körülbelül 480 millió forint lehet.

kate-middleton-diana-erzsebet-tiara-karkoto

A bankettre egyébként Kamilla is Erzsébet ékszerkollekciójából választott: a Kamillán tündöklő VI. György zafírkollekció elnevezésű ékszerszett első darabjait Erzsébet annak idején az édesapjától kapta az esküvőjére.

(opens in new tForrás: Marie Claire UK Fotó: Getty Images

Olvass tovább!