Hosszú Katinka megszólalt: előbb-utóbb véget ér az úszókarrierem

2022. november 29.
Egy ideje kerüli a nyilvánosságot Hosszú Katinka, most mégis interjút adott a Glamour magazinnak, ahol a jövőről is beszélt.

Az elmúlt időszakban csak frissen megnyitott egészséges étterme, a Koool kapcsán szólalt meg Hosszú Katinka, most azonban sportkarrierjéről is beszélt a Glamournak adott interjújában. Az olimpikon azt mondja, a gasztronómia, a tudatos étkezés régóta meghatározó része az életének – szigorú rendszer és szakemberek által előírt szabályok szerint eszik. „Volt olyan időszak az életemben, amikor az asszisztensem főzött rám, így pontosan koordinálhatta, mikor mit kell ennem. Mára átalakult az életem, hiszen már nem edzek napi nyolc-kilenc órát, de most is figyelnem kell rá, hogy mikor, mit és mennyit eszek” – magyarázza Hosszú Katinka.

Az úszó sportkarrierje kapcsán realistának tűnik: „Előbb vagy utóbb el fog jönni az az idő, amikor véget ér az úszókarrierem – jelenti ki az interjúban. – Ezt kimondani is félelmetes, hiszen az uszoda az otthonom, az úszás pedig a mindenem. Biztos vagyok benne, hogy valamilyen formában, ha nem is versenyzőként, de kapcsolódni fogok ehhez a közeghez, de egyelőre most meghagyom nyitottnak ezt a kérdést, meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Hosszú Katinka azt is elárulta, mit jelent étterme neve, a Koool – a K betű az ő nevét idézi, míg a három O a három olimpiai aranyra utal.

Fotó: Marie Claire-archívum

Olvass tovább!