Így hívták Liptai Claudia első autóját – a tiédnek volt neve?

2022. december 19.
Liptai Claudia autóvásárlás előtt áll, ebből az alkalomból megmutatta jelenlegi, lecserélés előtt álló autóját, amire egy piros rénszarvasorrot is tett.

Nem kizárólag karácsonyi dekor az a piros orr, Claudia autóját ugyanis Rudolfnak hívják. Az Insta-poszt mellett a televíziós személyiség nosztalgiázott egy sort és megosztotta a követőkkel, hogy milyen vicces neve volt az első autójának. Claudia szerint 30-40 évvel ezelőtt mindenki elnevezte az autóját, és nagyon érdekli, hogy a követői vajon manapság élnek-e még ezzel a szokással.

„Ki emlékszik arra, hogy a 80-as években valamilyen különös oknál fogva mindenki nevet adott az autójának? Szelték az utakat az Ezüst nyilak, Tűzmadarak, de volt Jenő, Lujza is. A mi első autónk egy Skoda S 100-as volt ami hát nem a gyorsaságáról volt híres. Így ő a keresztségben a Tohonya nevet kapta. Ez annyira komoly volt, hogy vasárnaponként amikor mentünk a rokonokhoz nem a Skodába szálltunk be, hanem családtagunk Tohonya vitt minket a helyszínre. És persze szívünkhöz is nőttek a nehezen megkapott autók. Ha ma nincs is nevük az kocsiknak, de nagyon tudunk ragaszkodni hozzájuk. Így vagyok én is a kis rénszarvasommal, de hamarosan el kell engednem a kezét, mert már régóta fontolgatom, hogy egy gazdaságosabb, környezettudatosabb autóra váltok. Kíváncsi lennék, hogy akinek akár hibrid, akár elektromos autója van, mi a tapasztalata? Rudolf búcsúzik jeligére!” – írta Claudia, akinek az első szeretett autója a nem túl elegáns, de annál kifejezőbb Tohonya nevet viselte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claudia Liptai (@liptaiclaudia)

Ezt már olvastad?