Hivatalosan is vádat emeltek Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt

2023. február 01.
A színész és a fegyverekért felelős kellékes akár 5 év börtönt is kaphat a Rust című westernfilm forgatásán történt halálos baleset miatt.
Hivatalosan is vádat emeltek Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt

A bírósági dokumentumok szerint Alec Baldwint gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg kedden Halyna Hutchins operatőr 2021 októberében bekövetkezett halála miatt, akit a színész véletlenül lőtt le egy éles kellékfegyverrel.

Baldwin éppen egy jelenetet próbált a Rust forgatásán, amikor a kezében lévő fegyver elsült és halálosan megsebesítette Hutchinst, közben sérülést okozva a film rendezőjének, Joel Souzának is.

A vádirat szerint a bizonyítékok arra utalnak, hogy a forgatás napján legalább egy tucat gondatlanságból elkövetett mulasztás történt a halálos baleset előtt. Robert Shilling, az új-mexikói ügyészség nyomozója szerint a szabványoktól, a gyakorlattól és a protokolltól való eltérés okozta az operatőr halálát, az őt megsebező fegyvert pedig Alec Baldwin hanyagul kezelte.

Luke Nikas, a színész ügyvédje szerint a Baldwinnak nem volt oka azt hinni, hogy éles golyó volt a fegyverben vagy bárhol a forgatáson.

Forrás: Insider, Fotó: Getty Images