Katalin megszegte Erzsébet királynő egyik fontos szabályát

2023. február 02.
Volt egy részlet, amiről Erzsébet királynő soha nem beszélt, hiába faggatták az újságírók.
Katalin megszegte Erzsébet királynő egyik fontos szabályát

Erzsébet királynő mindig kifejezetten barátságosan és udvariasan bánt az emberekkel, a magánéletével kapcsolatban azonban mélyen zárkózott volt. Volt például egy részlet, amiről soha nem beszélt, hiába faggatták az újságírók. Hogy mi volt ez? A kedvenc étele! A királynő soha nem árulta el, mi a kedvenc étele, erre pedig jó oka volt: Gordon Rayner, a The Telegraph egykori királyi tudósítója szerint „ha valaha is elárulta volna a kedvenc ételét, soha nem szolgáltak volna fel neki semmi mást, és egy idő után biztosan megutálta volna. A királynő aranyszabálya volt, hogy a kedvenc ételről nem szabad beszélni.”

Erzsébet tehát tudatosan nem beszélt sohasem a kedvenc ételéről – nem úgy, mint Katalin hercegné aki nemcsak arról mesélt már korábban, hogy milyen ételeket kedvel, hanem arról is, hogy mennyire szeret otthon főzni a gyermekeivel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel

Katalin még 2018-ban szegte meg a királynő egyik legfőbb étkezési szabályát, amikor a Great Ormond Street kórházban tett látogatása során egy szívátültetésre váró négyéves kisfiúval beszélgetni kezdett. A kisfiú elárulta, hogy az egyik kedvenc étele az olajbogyó, amire Katalin így válaszolt: „Én is sok-sok olajbogyót ettem, amikor kicsi voltam.” Rafael ezután megkérdezte, hogy szereti-e a tésztát, mire Katalin azt mondta: „Sarolta nagyon szereti a tésztát.”

Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy Katalin a kedvenc ételeiről mesélt. Amikor férjével, Vilmos herceggel Skóciában jártak, elárulta, mennyire szereti a curryt és a fűszeres ételeket. Miután megkérdezték tőle, hogy készít-e otthon curryt, a hercegné azt válaszolta: „Igen. Imádom.” Vilmos ezután nevetve hozzátette: „Szereti a fűszereket. Én nem vagyok túl jóban fűszerekkel.”

Fotó: Getty Images Forrás: marieclaire.com