Erzsébet királynő mindig kifejezetten barátságosan és udvariasan bánt az emberekkel, a magánéletével kapcsolatban azonban mélyen zárkózott volt. Volt például egy részlet, amiről soha nem beszélt, hiába faggatták az újságírók. Hogy mi volt ez? A kedvenc étele! A királynő soha nem árulta el, mi a kedvenc étele, erre pedig jó oka volt: Gordon Rayner, a The Telegraph egykori királyi tudósítója szerint „ha valaha is elárulta volna a kedvenc ételét, soha nem szolgáltak volna fel neki semmi mást, és egy idő után biztosan megutálta volna. A királynő aranyszabálya volt, hogy a kedvenc ételről nem szabad beszélni.”
Erzsébet tehát tudatosan nem beszélt sohasem a kedvenc ételéről – nem úgy, mint Katalin hercegné aki nemcsak arról mesélt már korábban, hogy milyen ételeket kedvel, hanem arról is, hogy mennyire szeret otthon főzni a gyermekeivel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel.
Katalin még 2018-ban szegte meg a királynő egyik legfőbb étkezési szabályát, amikor a Great Ormond Street kórházban tett látogatása során egy szívátültetésre váró négyéves kisfiúval beszélgetni kezdett. A kisfiú elárulta, hogy az egyik kedvenc étele az olajbogyó, amire Katalin így válaszolt: „Én is sok-sok olajbogyót ettem, amikor kicsi voltam.” Rafael ezután megkérdezte, hogy szereti-e a tésztát, mire Katalin azt mondta: „Sarolta nagyon szereti a tésztát.”
Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy Katalin a kedvenc ételeiről mesélt. Amikor férjével, Vilmos herceggel Skóciában jártak, elárulta, mennyire szereti a curryt és a fűszeres ételeket. Miután megkérdezték tőle, hogy készít-e otthon curryt, a hercegné azt válaszolta: „Igen. Imádom.” Vilmos ezután nevetve hozzátette: „Szereti a fűszereket. Én nem vagyok túl jóban fűszerekkel.”
Fotó: Getty Images Forrás: marieclaire.com