György herceg alig várja, hogy az apjából király legyen

2022. szeptember 27.
Lehet, hogy még csak kilencéves, de György herceg már most pontosan tudja, milyen fontos feladat vár a jövőben az apjára – és persze egyszer majd rá is.

Katie Nicholl királyi újságíró a The New Royals című könyvében mesélt el a csintalan György hercegről egy mókás történetet. A könyv szerint György egy alkalommal az iskolában a következő vicces mondattal „fenyegette meg” játék közben a barátait: „Az apám lesz a király, úgyhogy jobb, ha vigyáztok!”

györgy-herceg-charlotte-hercegno

Az újságíró szerint annak köszönhető, hogy György már ilyen fiatalon is ennyire öntudatos, hogy a szülei őt és a testvéreit is kifejezetten kötelességtudatra nevelték. Hiába még csak kilencéves, a herceg tisztában van vele, hogy egy nap az apja, majd ő maga lesz a brit uralkodó. De Nicholl azt is hozzátette, hogy Vilmos és Katalin arra külön figyel, hogy ilyen fiatalon ne terheljék túl sok felelősséggel a fiukat.

A szintén királyi újságíró Robert Lacey korábban egyébként azt írta, hogy Vilmosék csak a 7. születésnapja után beszéltek először György hercegnek a jövőbeli királyi szerepéről. Egészen addig szerették volna, ha a lehetőségekhez képest normális gyerekként tudja élni az életét.

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images

Olvass tovább!