5 dolog, amit biztosan nem tudtál Jessica Chastainről

2023. február 09.
Jessica Chastain saját magának taposta ki az utat Hollywoodba. Ám ahelyett, hogy megpihenne a babérjain, újabb és újabb hegyeket mászik meg. A csodaszép színésznő kiáll a nők jogaiért, az egyenlő fizetésekért. Mindeközben csodás filmeket készít. Magánéletét viszont féltve őrzi.
5 dolog, amit nem tudtál Jessica Chastainről
  • A legújabb, George & Tammy című minisorozata a hetvenes években játszódik. A country zene álompárja, George Jones és Tammy Wynette whiskyvel átitatott szerelmi történetét meséli el.
  • Jessica Chastaint mindig foglalkoztatták a női témák a filmszerepek kiválasztásánál.
  • Saját ismertségét is arra használja fel, hogy ráirányítsa a figyelmet a nők helyzetére a világban. Legutóbb például Iránra.

Jessica Chastain azon hollywoodi hírességek közé tartozik, akik keményen megdolgoztak a sikerért. Élete ma már egy tündérmeséhez hasonlít. A színésznő azonban sosem felejti el az utat, ami idáig vezetett. Sikerét arra használja fel, hogy segítsen azoknak, akik hátrányt szenvednek az életben, legyen szó a nők helyzetéről, munkáról vagy éppen állatvédelemről.

Keveset beszél a magánéletéről és házasságáról

Jessica Chastain nem teregeti ki a magánéletét a vörös szőnyegre. 2017 óta Gian Luca Passi de Preposulo felesége. Férje egy igazi olasz gróf. Ezenkívül az Armani divatház kommunikációját vezeti. Egy közös gyermekük van, Giulietta Passi di Preposulo. 

Jessica Chastain és férje, Gian Luca Passi de Preposulo a 2022-es Oscar-díj átadó után

Jessica Chastain és férje, Gian Luca Passi de Preposulo a 2022-es Oscar-díj átadó után

Nem érettségizett le apja halála miatt

Még egészen fiatal volt Jessica Chastain, amikor édesapja meghalt. Emiatt mindig magányos volt és kívülállónak érezte magát az iskolában. Bár végül nem érettségizett le, felnőttként bepótolta. Majd a sacramentói főiskolán tanult 1996 és 1997 között.

Sajátos színészi módszert dolgozott ki

Pályája kezdetén, első színházi szerepében, Shakespeare Júliájaként kifejlesztette azt a színészi módszert, amivel azóta is dolgozik. Első nagy filmszerepét 31 évesen kapta. 2008-ban debütált Dan Ireland drámájában, a Jolene-ben. 

Jessica Chastain ízig-vérig feminista

Feministának tartja magát, aki arra használja fel ismertségét, hogy a nőkkel szembeni diszkrimináció ellen harcoljon. Jessica Chastain meggyőződésesen vallja, hogy minden nőt egyenlő jogok és lehetőségek illetnek meg a munkában a férfiakkal. Szószólója Hollywoodban a nemi egyensúlynak a filmkészítésben. A produkcióiban ügyel arra, hogy minél több nő kapjon lehetőséget a stábban a munkára.

Állatvédő és állatbarát

Nem csak kiváló színésznő, igazi stílusikon és meggyőződéses feminista. Jessica Chastain az állatok jogaiért is kiáll. Imádja a kutyákat. Van egy örökbefogadott kedvence. Instagramján rengeteg posztot szentel az állatvédelemnek, különösen a kutyáknak.

Forrás: USToday, Parade, Variety Fotó: Getty Images