Kourtney Kardashian vagina gumicukrot dobott piacra, kiakasztotta az orvosokat

2023. február 09.
A Kardashian klán tagja sokaknál kihúzta a gyufát, rengeteg embert magára haragított. Több szakember is felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire veszélyes a termék használata.
Kourtney Kardashian vagina gumicukrot dobott piacra, kiakasztotta az orvosokat

Hatalmas vitát váltott ki, hogy Kourtney Kardashian piacra dobott egy új terméket a Lemme nevű vitamin- és táplálékkiegészítő termékcsaládjának részeként, mégpedig a Lemme Purr nevű „hüvelyegészségügyi gumicukrot”, ami állítólag finomítja a vagina ízét és támogatja a frissességét.

A termék óriási felháborodást keltett a közönség körében. Egy nőgyógyász, Ali Rodriguez arra hívta fel a figyelmet a kommentszekcióban, hogy ő szakemberként azt ajánlja, az emberek ne költsék erre a pénzüket, mert nincs rá szükségük, és ez nem így működik.

„A patriarchátus haszonszerzés céljából történő fegyverkezése nőgyűlölet [sic]. A nők egészségével kapcsolatos félretájékoztatás egyszerűen aljas dolog” – írta valaki.

„Újabb példa arra, hogy szükségtelen projekteket forgalmaznak a nőknek, hogy elég bizonytalannak érezzék magukat ahhoz, hogy megvásárolják” – világított rá egy másik hozzászóló.

Az Egyesült Királyságban élő orvos és intim egészségügyi szakértő, Dr. Shirin Lakhani azt tanácsolja az embereknek, hogy ne vásárolják meg a terméket. „Egyik vagina sem szagtalan, és nem is kell annak lennie, az illatoknak hatalmas skálája lehet, és ez az étrendtől vagy a menstruációs ciklustól függően változhat. Ha a szag kellemetlen vagy szúrós, forduljon orvoshoz” – mondja Dr. Lakhani. „Ez a termék azt sugallja, hogy a nőknek egy bizonyos illatúnak kell lenniük. Ez nem normális, és ahhoz is vezethet, hogy a nők aggódnak a saját hüvelyük szaga miatt, amikor az teljesen normális. A hüvelyek öntisztulóak. Nincs szükség spray-re, gőzölésre, zuhanyzásra vagy parfümökre.”

Ennek ellenére Dr. Lakhani nem gondolja, hogy a gumicukor önmagában veszélyes lenne, csak egyszerűen szükségtelen. „Bár a gumicukor valószínűleg nem okoz semmilyen közvetlen egyensúlyhiányt a hüvely pH-jában, azt javaslom, hogy inkább keressenek olyan táplálékforrásokat, amelyek segítenek megtartani a »jó baktériumokat« a szervezetben, mint például az élőflórás bio joghurt, az erjesztett élelmiszerek, mint a savanyú káposzta, a szűretlen almaecet, a kefir és a joghurtos/tejes italok” – tanácsolja a szakértő.

„Valójában az illatosított termékekkel végzett túltisztítás vagy öblítés megzavarhatja a hüvely kényes egyensúlyát, ami segít megőrizni egészségét. Ez fertőzésekhez vezethet és befolyásolhatja a szexuális életet is. A hüvelyünk érzékeny terület. Azt javaslom, hogy naponta egyszer mossuk vízzel, és kerüljük az illatanyagokat, színezékeket, tartósítószereket és az erős vegyszereket” – fogalmazott Dr. Lakhani.

Forrás: Marie Claire US, Fotó: Getty Images