Károly király koronázása óriási fordulatot hozhat Harry és Meghan életében

2023. február 10.
A királyi szakértők meg vannak róla győződve, hogy Károly király néhány hónap múlva esedékes koronázása meg fogja változtatni a viszonyt Harry és a családja között.
Károly király koronázása óriási fordulatot hozhat Harry és Meghan életében

III. Károly koronázására kevesebb mint 100 nap múlva fog sor kerülni – és a király állítólag azt szeretné, ha a kisebbik fia, Harry herceg is jelen lenne az eseményen. Bár a királyi család nem nyilatkozott Harry januárban megjelent és nagy port kavart Spare című memoárja kapcsán, egy, a királyi házhoz közel álló forrás a People magazinnak úgy nyilatkozott, hogy Károly kész békejobbot nyújtani a fiának a történtek után. Ez egy nagyon jelentős esemény Károly számára, és szeretné, ha a fia ott lenne a koronázáson, hogy tanúja legyen. Szeretné, ha Harry visszakerülne a családba” – állítja a forrás. 

karoly-kiraly-bekules-harry-meghan

A témában a magazin megszólaltatta Robert Lacey királyi történészt is, aki a következőképpen vélekedik: „Eltekintve Károly atyai reményétől arra vonatkozólag, hogy újraegyesüljön a fiával, a királyi család egyik feladata, hogy megmutassa, hogyan lehet emberi és átgondolt módon megbirkózni a mindannyiunk problémáival. Ami a család sikere lesz a jövőben, az nem feltétlenül a megbékélés, hanem a különböző elképzelések és prioritások kölcsönös elfogadása – mondta, majd hozzátette – Voltak közöttük nagyon súlyos nézeteltérések. De a platinajubileum 2022 júniusában, valamint a királynő és Fülöp herceg temetése megmutatta, hogy a személyes ellenségeskedést félre tudják tenni a nagyobb ügy érdekében. És erről fog szólni a koronázás is”.

Egy palotában dolgozó forrás szerint Harry és Meghan meghívást fognak kapni a koronázásra, azonban egy, a Sussexekhez közel álló informátor szerint a meghívás még nem érkezett meg, és nem történt semmilyen lépés a kibékülés irányába. Harry herceg álláspontja az ügyben szintén nem változott, állítja a forrás. Amikor egy interjúban megkérdezték tőle múlt hónapban, hogy részt fog-e venni a koronázáson, a következőt mondta: „Sok minden történhet még addig. De tudod, az ajtó mindig nyitva áll. A labda az ő térfelükön van. Sok mindent meg kell beszélni, és nagyon remélem, hogy hajlandóak leülni és megbeszélni a dolgokat”.

A szakértők szerint, ha Harryék hajlandók lesznek részt venni Károly koronázásán, az akár a végleges békülést is elhozhatja a családtagok között.

Forrás: People Fotó: Getty Images